autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Paté de pui cu ciuperci

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
Iti trebuie:, , 1. 250 gr ficat de pui sau de vita, 2. 150 gr de ciuperci (conserva), 3. o ceapa mica sau jumatate de ceapa mare (aprox 50 gr), 4. 80 gr unt, 5. 70 gr ardei copt (din conserva, in otet), 6. 50 gr masline fara samburi (cam trei linguri de masline rondele), 7. sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Pentru ca am vazut popularitatea de care se bucura pateul de pui cu coniac, i-am gasit un concurent in varianta lui cu ciuperci. Iti spun de la bun inceput ca iese la fel de gustos si daca folosesti, pentru a diversifica, ficat de vita. Este foarte gustos, mai consistent si mai diversificat ca buchet de arome, de data aceasta insa facut cu unt, nu cu smantana ca cel cu coniac.


Din aceste cantitati iti iese pateu cam cat un bol de fulgi cu lapte :).

Ficatul se taie bucatele, ceapa si ciupercile in bucati ceva mai mari, ardeii cubulete iar maslinele rondele.
Intr-o craticioara pui la topit aprox. 30 gr de unt si in el calesti ceapa, ciupercile si ficatul cateva min. Apoi adaugi jumatate de pahar de apa si lasi sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, pana ce se evapora apa. Se lasa la racit (cat inca-i rece afara poti scoate oala acoperita pe pervaz), adaugi apoi maslinele, gogosarii, sarea, piperul, restul de unt frecat si mixezi totul cu mixerul de legume sau cu ajutorul unui blender. Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv, alaturi de ardei copti, ornat cu masline. Il poti pastra la frigider maxim 3 zile. Sa ai pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paté de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Sava Adrian , 26 august 2013

    Da, este minunata reteta! Dar, see you pastratul la frigider 3 zile, este foarte periculos. Am pastrat la frigider, 5 grade, 12 ore ceva asemanator si am facut o intoxicatie puternica.

  • Dulceata_de_trandafiri

    Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Multumesc frumos! Adevarul e ca face K.O paté-ul din comert, din toate punctele de vedere. E drept, nu are valabilitate 3 ani, dar nu vad chestia asta ca pe un minus :)) .

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Simplu de facut si extrem de bunnnnnn..10 pt prezentare...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      Delicios ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      ce bine arata...merita incercat! felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Iti trebuie:
  • 1. 250 gr ficat de pui sau de vita
  • 2. 150 gr de ciuperci (conserva)
  • 3. o ceapa mica sau jumatate de ceapa mare (aprox 50 gr)
  • 4. 80 gr unt
  • 5. 70 gr ardei copt (din conserva
  • in otet)
  • 6. 50 gr masline fara samburi (cam trei linguri de masline rondele)
  • 7. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)

Multumesc frumos! Adevarul e ca face K.O paté-ul din comert, din toate punctele de vedere. E drept, nu are valabilitate 3 ani, dar nu vad chestia asta ca pe un minus :)) .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Baghete din foietaj