autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Patacones

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Caraibe


    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Caraibe


Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
1-2 banane mari verzi(Platano), ulei, o forma speciala, sare, piper, ulei, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Se iau aceste banane verzi care nu sunt dulci, se curata destul de greu de coaja, se adauga cateva picaturi de lamaie peste ele sa nu se innegreasca.

Bananele verzi(platano) se folosesc doar la mancaruri si salate, nu se consuma ca celelalte banane galbene.

Se curata de coaja si se taie bananele in rondele, se pune intr-o forma speciala si se taseaza, luand forma unui cerc, dupa ce s-au aplatizat se sareaza si pipereaza, se pune in tigaie la prajit.

Se prajesc pe ambele parti, se scot din tigaie pe servetele absorbante, pentru a indeparta surplusul de grasime.

Se servesc ca garnitura la felul principal.

Pofta Buna,
Daca ti-a placut reteta noastra "Patacones" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fursecuri cu cartofi si cascaval

Fursecuri cu cartofi si cascaval

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Budinca de spanac

Budinca de spanac

Se scoate spanacul congelat si se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Separat amestecam toate

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Valdemar

    Valdemar (Chef de cuisine) , 31 martie 2012

    AVEM DETALIE IMPORTANT, DE DOI ORE SE PUNE LA TIGAIE PLATANO. ASA SE FACE: DUPA SE TAIE IN RONDELE SE PUNE LA TIGAIE, SCURT TIMPUL, SI ATUNCI SE ATASA, SI INCO DATA SE PUNE LA TIGAIE. DOAR ASA "PATACONES" SE FACE. DUPA ASTA SE PUNE SARE, PIPER, VINE FOARTE BUNE CU BRENZA, CU OUA PRAJITE SAU FRIPTURA DE PORC, PESTE DE MARE SI CAFEA AICI IN ROMANIA NU AVEM PLATANO IN MAGAZIE, DOAR SE POATE TO GET PLATANO DIN CANARIAS ISLANDS. IMI CER SCUZE SCRISOARE MEA, PLINA DE EROARE DE GRAMATICA VALDEMAR RAMÍREZ

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    F.interesant.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O reteta inedita, cred ca ai adus-o din vizita ta in Costa Rica, nu-i asa? Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Interesanta si apetisanta reteta...

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Nu am stiut ca se poate si asa ceva! Interesanta idee! Cred ca sunt bune! :)

    • Fara foto

      Sidy , 09 iunie 2010

      Te-ai reintors draga mea ? Mi-era dor de retetele tale.... Si ai venit cu aceasta reteta interesanta foc....! Cred ca seamana putin cu dovlecelul prajit, nu ?

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Bananele verzi sunt alt tip de banane, sau daca se coc devin bananele galbene pe care le stim noi?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Mariana ce fel de forma speciala ? poate faci o poza si o atasezi. Ma tenteaza reteta dar astept sa vad despre ce este vorba mai exact.Multumesc.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      interesanta reteta....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Valdemar (Chef de cuisine)

AVEM DETALIE IMPORTANT, DE DOI ORE SE PUNE LA TIGAIE PLATANO. ASA SE FACE: DUPA SE TAIE IN RONDELE SE PUNE LA TIGAIE, SCURT TIMPUL, SI ATUNCI SE ATASA, SI INCO DATA SE PUNE LA TIGAIE. DOAR ASA "PATACONES" SE FACE. DUPA ASTA SE PUNE SARE, PIPER, VINE FOARTE BUNE CU BRENZA, CU OUA PRAJITE SAU FRIPTURA DE PORC, PESTE DE MARE SI CAFEA AICI IN ROMANIA NU AVEM PLATANO IN MAGAZIE, DOAR SE POATE TO GET PLATANO DIN CANARIAS ISLANDS. IMI CER SCUZE SCRISOARE MEA, PLINA DE EROARE DE GRAMATICA VALDEMAR RAMÍREZ

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulada cu spanac si branza de vaci