autor:

Laura_Nechita

» » Aperitive

Pate de casa cu ciuperci

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
-600 gr ficatei proaspeti de pui, - 1 morcov mediu, - 1 ardei rosu lung, - 1 ceapa alba mare, - 300 gr ciuperci, - ulei de masline, - 3-4 rosii uscate, cu capere, - sare, - piper alb, - 100 gr unt, - piper cu lamaie, - 2-3 linguri ulei de masline, - 1 praf nucsoara macinata, - 1 cana apa, - fir de rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc. Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama. Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine. Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot. Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Giuliana , 05 octombrie 2019

    pare mai mult pateu de ficatei decat de ciuperci.Nu ar trebui amestecate.

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 05 mai 2015

    Cauta sa dea gust:)))) Puteti adapta dupa cum va place mai mult! :)

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 05 mai 2015

    NU stiu ce cauta acolo rosiile uscate,dar am sa incerc.

    • Deyu Andreea

      Deyu Andreea (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2015

      arata tare bine!!! Yummmm :X

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • -600 gr ficatei proaspeti de pui
  • - 1 morcov mediu
  • - 1 ardei rosu lung
  • - 1 ceapa alba mare
  • - 300 gr ciuperci
  • - ulei de masline
  • - 3-4 rosii uscate
  • cu capere
  • - sare
  • - piper alb
  • - 100 gr unt
  • - piper cu lamaie
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 1 praf nucsoara macinata
  • - 1 cana apa
  • - fir de rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Giuliana

pare mai mult pateu de ficatei decat de ciuperci.Nu ar trebui amestecate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Tort aperitiv