autor:

Laura_Nechita

» » Aperitive

Pate de casa cu ciuperci

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
-600 gr ficatei proaspeti de pui, - 1 morcov mediu, - 1 ardei rosu lung, - 1 ceapa alba mare, - 300 gr ciuperci, - ulei de masline, - 3-4 rosii uscate, cu capere, - sare, - piper alb, - 100 gr unt, - piper cu lamaie, - 2-3 linguri ulei de masline, - 1 praf nucsoara macinata, - 1 cana apa, - fir de rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc. Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama. Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine. Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot. Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de pui

Piftie de pui

Se curata bine capatanile de restul de pene si se scoate ciocul, se curata picioarele de resturi

29 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de porc

Pate de ficat de porc

Ficatul, spalat si taiat bucati, se fierbe 30 minute sau se prajeste in 2 lingurite de margarina

62 voturi    16 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 05 mai 2015

    Cauta sa dea gust:)))) Puteti adapta dupa cum va place mai mult! :)

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 05 mai 2015

    NU stiu ce cauta acolo rosiile uscate,dar am sa incerc.

  • Deyu Andreea

    Deyu Andreea (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2015

    arata tare bine!!! Yummmm :X

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • -600 gr ficatei proaspeti de pui
  • - 1 morcov mediu
  • - 1 ardei rosu lung
  • - 1 ceapa alba mare
  • - 300 gr ciuperci
  • - ulei de masline
  • - 3-4 rosii uscate
  • cu capere
  • - sare
  • - piper alb
  • - 100 gr unt
  • - piper cu lamaie
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 1 praf nucsoara macinata
  • - 1 cana apa
  • - fir de rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

Cauta sa dea gust:)))) Puteti adapta dupa cum va place mai mult! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Carnaciori in foietaj