autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate de ficat cu salata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pateul - 250 g ficatei de pui, , 1 catel de usturoi, , 3 cepe mici, , 1/2 legatura cimbru, , 100 g unt, , sare,, piper, , 3 linguri suc de mere., Salata - 2 capatani de salata verde., Sosul - 2-3 linguri otet, , 1 lingura vin dulce, , 2 lingurite mustar (dulce), , 4-6 linguri ulei de masline, , o bagheta (franzela)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Pateul: Se spala ficatul si se taie cubulete. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se incinge untul si se prajesc la foc mijlociu, circa 5 minute, ficatul, ceapa, usturoiul si o lingura de frunzulite de cimbru. Se adauga sare, piper si sucul de mere. Se amesteca bine cu mixerul sau se preseaza cu furculita, pana ce devin ca o crema, se mai gusta o data de sare si piper, apoi pateul se pune la rece peste noapte. Salata: Se spala frunzele, se zvanta, se taie fasii mai mari (sau se rup) si se aseaza pe un platou. Sosul: Se amesteca otetul, vinul, mustarul, sarea si piperul, dupa care se incorporeaza uleiul, batand cu o furculita sau cu telul. Sosul astfel obtinut se toarna peste salata, inainte de a o servi. Se taie bagheta felii, se baga putin la cuptor sa se incalzeasca si se unge fiecare felie cu pate de ficat. Feliile unse se orneaza cu cate-o crenguta de cimbru, se presara deasupra piper (macinat mare) si se servesc impreuna cu salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu salata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
DROB

DROB

1.Se fierb organele si dupa ce se racesc se toaca marar. 2.Legumele se toaca si ele marunt, se amesteca

0 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Pateu de casa de ficatei de pui

Pateu de casa de ficatei de pui

Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei de masline intr-o cratita anti-aderenta pana devine

8 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pateul - 250 g ficatei de pui
  • 1 catel de usturoi
  • 3 cepe mici
  • 1/2 legatura cimbru
  • 100 g unt
  • sare,
  • piper
  • 3 linguri suc de mere.
  • Salata - 2 capatani de salata verde.
  • Sosul - 2-3 linguri otet
  • 1 lingura vin dulce
  • 2 lingurite mustar (dulce)
  • 4-6 linguri ulei de masline
  • o bagheta (franzela)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Chiftele la cuptor din carne tocata de pui