autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

Pate de ficat de pasare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
1 kg ficatei de pasare, 3 cepe albe, 150 g unt, 4 lingurite piper macinat, sare, cimbru uscat, 5 catei de usturoi.

Dificultate: Medie Timp: 25 min

13 voturi

Mod de preparare

Ficateii se verifica sa nu aiba fiere, care ar putea da gust amar, neplacut, pateului. Ficatelul se spala, se lasa la scurs intro sita. Intro cratita punem untul la topit, se aduga ceapa taiata pestisori, usturoiul maruntit, se calesc pana devin sticloase, se adauga ficatul, se lasa la foc potrivit 10 minute, amestecand din cand in cand, se pipereaza, se adauga cimbrul uscat. Dupa ce adugam condimentele, mai lasam cratita pe foc 1 minut, stingem focul, potrivim de sare, lasam sa se racoreasca cateva minute. Cu mixerul vertical, mixam compozitia si obtinem o pasta fina de pate. Eu l-am pus in cutii de margarina si l-am pastrat la frigider, dar l-am terminat intro saptamana. Noua ne place cu ceapa sau cu rosii, e delicios!
Puteti citi reteta aici: http://dulcesarat.blogspot.ro/2012/04/pate-de-ficat-de-pasare.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Deliciu

Deliciu

Muschiul se fasoneaza, se taie in doua parti egale si se bat cu ciocanul de snitele ,subtire. Se

2 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive cu carne
Portofele cu ciuperci si carne

Portofele cu ciuperci si carne

Am luat cate o foaie, am stropit –o cu ulei si am indoit-o in doua, pe latime. Am adaugat putin

15 voturi    12 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    inicole (Maestru bucatar):

    ca sa nu prajesc nimic, eu pun ceapa la fiert cu ficatul de pui,adaug si putin tarhon uscat si nu pun usturoi. Dupa ce-l pasez pun si zeama de lamaie. Iese foarte bun.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Manolovici Eugen: ma bucur de aprecierile tale si iti multumesc pt rabdarea de a-mi citi retetele.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    o nebunie !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Pai a aparut la retetele mele, a fost aprobata, stiu asta, dar nu a aparut deloc la retete noi inscrise in 29 ianuarie, eu asta zic.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

      Hai nu mai fi mahnita....vezi ca a aparut reteta ? Stiam ca am comentat la ea.....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Sidy draga, sa sti ca prefer sa-l prepar in casa, decat sa mai cumpar gata facut, macar stiu ce pun in el, chiar daca ficatelul nu e de la pasari de curte. Cred ca si reteta ta e un deliciu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Cat e de bun pateul de ficat de casa, in comparatie cu cel din comert ! Minunat ti-a iesit Lenuta draga ! Eu am facut unul din ficat de curcan cu vin rosu....o nebunie ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

13 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Manolovici Eugen: ma bucur de aprecierile tale si iti multumesc pt rabdarea de a-mi citi retetele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval