autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

Pate de ficat de pasare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
1 kg ficatei de pasare, 3 cepe albe, 150 g unt, 4 lingurite piper macinat, sare, cimbru uscat, 5 catei de usturoi.

Dificultate: Medie Timp: 25 min

13 voturi

Mod de preparare

Ficateii se verifica sa nu aiba fiere, care ar putea da gust amar, neplacut, pateului. Ficatelul se spala, se lasa la scurs intro sita. Intro cratita punem untul la topit, se aduga ceapa taiata pestisori, usturoiul maruntit, se calesc pana devin sticloase, se adauga ficatul, se lasa la foc potrivit 10 minute, amestecand din cand in cand, se pipereaza, se adauga cimbrul uscat. Dupa ce adugam condimentele, mai lasam cratita pe foc 1 minut, stingem focul, potrivim de sare, lasam sa se racoreasca cateva minute. Cu mixerul vertical, mixam compozitia si obtinem o pasta fina de pate. Eu l-am pus in cutii de margarina si l-am pastrat la frigider, dar l-am terminat intro saptamana. Noua ne place cu ceapa sau cu rosii, e delicios!
Puteti citi reteta aici: http://dulcesarat.blogspot.ro/2012/04/pate-de-ficat-de-pasare.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • inicole (Maestru bucatar):

    ca sa nu prajesc nimic, eu pun ceapa la fiert cu ficatul de pui,adaug si putin tarhon uscat si nu pun usturoi. Dupa ce-l pasez pun si zeama de lamaie. Iese foarte bun.

  • 6 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Manolovici Eugen: ma bucur de aprecierile tale si iti multumesc pt rabdarea de a-mi citi retetele.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    o nebunie !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Pai a aparut la retetele mele, a fost aprobata, stiu asta, dar nu a aparut deloc la retete noi inscrise in 29 ianuarie, eu asta zic.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

      Hai nu mai fi mahnita....vezi ca a aparut reteta ? Stiam ca am comentat la ea.....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Sidy draga, sa sti ca prefer sa-l prepar in casa, decat sa mai cumpar gata facut, macar stiu ce pun in el, chiar daca ficatelul nu e de la pasari de curte. Cred ca si reteta ta e un deliciu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Cat e de bun pateul de ficat de casa, in comparatie cu cel din comert ! Minunat ti-a iesit Lenuta draga ! Eu am facut unul din ficat de curcan cu vin rosu....o nebunie ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pasare
  • 3 cepe albe
  • 150 g unt
  • 4 lingurite piper macinat
  • sare
  • cimbru uscat
  • 5 catei de usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Manolovici Eugen: ma bucur de aprecierile tale si iti multumesc pt rabdarea de a-mi citi retetele.

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne