autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

Pate de ficat de pasare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
1 kg ficatei de pasare, 3 cepe albe, 150 g unt, 4 lingurite piper macinat, sare, cimbru uscat, 5 catei de usturoi.

Dificultate: Medie Timp: 25 min

13 voturi

Mod de preparare

Ficateii se verifica sa nu aiba fiere, care ar putea da gust amar, neplacut, pateului. Ficatelul se spala, se lasa la scurs intro sita. Intro cratita punem untul la topit, se aduga ceapa taiata pestisori, usturoiul maruntit, se calesc pana devin sticloase, se adauga ficatul, se lasa la foc potrivit 10 minute, amestecand din cand in cand, se pipereaza, se adauga cimbrul uscat. Dupa ce adugam condimentele, mai lasam cratita pe foc 1 minut, stingem focul, potrivim de sare, lasam sa se racoreasca cateva minute. Cu mixerul vertical, mixam compozitia si obtinem o pasta fina de pate. Eu l-am pus in cutii de margarina si l-am pastrat la frigider, dar l-am terminat intro saptamana. Noua ne place cu ceapa sau cu rosii, e delicios!
Puteti citi reteta aici: http://dulcesarat.blogspot.ro/2012/04/pate-de-ficat-de-pasare.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de porc portionata

Piftie de porc portionata

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti

69 voturi    9 comentarii
4h
Aperitive cu carne
Bucatele de muschi file in crusta de paine

Bucatele de muschi file in crusta de paine

Pregatiti coca de paine: dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit cu o lingurita de zahar, puneti

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    inicole (Maestru bucatar):

    ca sa nu prajesc nimic, eu pun ceapa la fiert cu ficatul de pui,adaug si putin tarhon uscat si nu pun usturoi. Dupa ce-l pasez pun si zeama de lamaie. Iese foarte bun.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Manolovici Eugen: ma bucur de aprecierile tale si iti multumesc pt rabdarea de a-mi citi retetele.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    o nebunie !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Pai a aparut la retetele mele, a fost aprobata, stiu asta, dar nu a aparut deloc la retete noi inscrise in 29 ianuarie, eu asta zic.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

      Hai nu mai fi mahnita....vezi ca a aparut reteta ? Stiam ca am comentat la ea.....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Sidy draga, sa sti ca prefer sa-l prepar in casa, decat sa mai cumpar gata facut, macar stiu ce pun in el, chiar daca ficatelul nu e de la pasari de curte. Cred ca si reteta ta e un deliciu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Cat e de bun pateul de ficat de casa, in comparatie cu cel din comert ! Minunat ti-a iesit Lenuta draga ! Eu am facut unul din ficat de curcan cu vin rosu....o nebunie ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

13 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Manolovici Eugen: ma bucur de aprecierile tale si iti multumesc pt rabdarea de a-mi citi retetele.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Omleta la cuptor