autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Pate de ficat de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
350-400 g ficat de porc, 2 cepe, optional cateva ciuperci, 200 g margarina (unt), 1 cub concentrat de ciuperci, sare, piper, 1-2 lingurite ulei de masline, cateva feliute de ardei rosu, verde, galben, o feliuta de lamaie si verdeata pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

62 voturi

Mod de preparare

Ficatul, spalat si taiat bucati, se fierbe 30 minute sau se prajeste in 2 lingurite de margarina sau unt (prajit este mai bun). Se taie in cubulete sau fasiute subtiri si se pune intr-un castron.
Cepele curatate se taie in bucati mai mari si se calesc in margarina sau untul topit, se adauga condimentele si se toarna apoi peste ficat.
Se pun cateva linguri de compozitie intr-un blender si se mixeaza. Repetati pana terminati compozitia.
Puneti pateul intr-o farfurie si decorati-l cu rosii, castraveti, muraturi, felii de lamaie, ardei gras colorat, etc. Stropiti cu putin ulei de masline. Se da la rece aproximativ 30 minute sa se mai intareasca.
Puteti sa-l serviti ca aperitiv rece cu hrean, salata sau sa-l folositi la tartine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat de porc si telina

Pate de ficat de porc si telina

Puneti la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare ficatul cu cateva bucati de ceapa. Lasati sa

4 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Muschi montana de casa

Muschi montana de casa

Pasez usturoiul, il amestec cu celelalte mirodenii, presar peste muschi, las 2 ore, dupa care acopar

5 voturi    3 comentarii
30h
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornel Hentiu , 11 decembrie 2014

    Ce ziceti de enibahar si nucsoara , dupa gust ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Voi face si eu pate.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Cred ca am sa incerc o cantitate mica, insa cu ficat de pasare.

    • Fara foto

      lia , 31 ianuarie 2010

      Tare gustos...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      De ce e nevoie de cub concentrat de ciuperci?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Frumos arata! Pe vremuri cand eram mai multi in familie, cand erau si copii acasa, faceam pateu la taiatul porcului, era f. gustos.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Bun pateul tau Doina...! Eu nu fierb ficatul ci il fac tocanita cu ceapa apoi rece, il dau prin masina de tocat. Adaug si cateva oua fierte si patrunjel verde...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Tare gustos, tare frumos.Felicitari! (ca de obicei)

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Multumesc mult de tot.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Felicitari pentru prezentare! Intr-adevar, pateul facut in casa este excelent, pe gustul meu.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      eu pregatesc cu unt si adaug putin cognac!ft interesanta reteta si frumos prezentata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Delicios...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Foarte frumos ilustrat acest preparat.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

62 voturi

Ingrediente

  • 350-400 g ficat de porc
  • 2 cepe
  • optional cateva ciuperci
  • 200 g margarina (unt)
  • 1 cub concentrat de ciuperci
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • cateva feliute de ardei rosu
  • verde
  • galben
  • o feliuta de lamaie si verdeata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Voi face si eu pate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui