autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Pate de ficat de pui

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
-500 g ficat de pui, -1 ceapa, -1 pachet de unt, -70 g smantana, -sare, -piper, -nucsoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie, dupa care se adauga ficatul de pui si se prajeste in continuare. Daca mai este nevoie se adauga putina apa. Cand este gata ficatul si nu mai are nici un pic de apa, se lasa sa se raceasca si se pune in blender. Peste ficat se pun cele 70 de g de smantana si cele 170 g de unt ramase, se pune sare, piper si o lingurita rasa de nucsoara si se paseaza bine. Se consuma in cateva zile sa nu se strice smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de casa, din ficat de pui

Pate de casa, din ficat de pui

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. Il curatam de pielite cu grija,

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ

25 voturi    20 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    O bunatate...naturala ...

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Pai asta da pateu natural,facut in casa.Am sa-l incerc si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O sa incerc si reteta ta...Arata tare bine...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Foarte bun pateul facut in casa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Foarte bun! Si eu fac, dar am cu totul alta reteta.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Foarte bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunãtate!!!i-mi place mult pateul de casã*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ce bunatate ai facut tu ici, Camelia! Super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Foarte gustos si satios. Eu pun si putin mustar, ii da o aroma aparte.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • -500 g ficat de pui
  • -1 ceapa
  • -1 pachet de unt
  • -70 g smantana
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate...naturala ...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Burger cu rosii si mozzarella