autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Pate de ficat de pui cu morcovi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
250 g ficatei de pui, 2 morcovi (carote), 2 cepe, 3 linguri ulei de masline, 100 g unt (margarina), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Spalati ficateii cu apa rece si puneti-i la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, cam 15-20 minute.
Curatati morcovii, taiati-i felii subtiri si puneti-i la fiert in jumatate de litru de apa cu putina sare, 30 minute.
Intre timp, curatati cepele, tocati-le nu prea marunt si puneti-le la calit in uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati peste ceapa morcovii fierti si scursi de zeama, mai puneti un polonic din zeama in care au fiert morcovii si lasati la foc mic cu capac pana scade complet lichidul. Intre timp topiti untul intr-o craticioara, la foc mic.
Puneti intr-o cana de blender ficateii, ceapa si morcovii caliti, untul topit, putina sare si piper. Mixati pana obtineti o pasta omogena.
Gustati si potriviti de sare si piper apoi dati pateul la rece 1-2 ore ca sa se intareasca.
Puteti sa-l folositi la sandwitch-uri, tartine, aperitive, gustari, etc. Decorati cu felii de gogosari, castraveti, oua fierte, verdeata, salata, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

  • 7 comentarii

  • Bella Donna , 10 aprilie 2014

    Is very tasty... Lounge Cafe Bella Donna

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Este tare bun pateul facut in casa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Felicitari ,e super !

    • DANI , 06 martie 2010

      DA

    • Nadia , 19 februarie 2010

      Tentanta reteta si cred ca delicioasa

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Felicitari pentru reteta.Prezentare" exquisite" ar zice englezii! Eu frig ficateii de pui( 1kg) cu ceapa si apoi ii ttrec prin masina de carne.Frec spuma 400 gm de unt, adaug ficatul, 2 linguri de mustar, sare si piper dupa gust. Mi-ai dat o idee bune, voi incerca sa adaug si morcovi. Mihaela

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Trebuie sa fie tare gustos.... Cu morcovei inca nu am incercat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 g ficatei de pui
  • 2 morcovi (carote)
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g unt (margarina)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este tare bun pateul facut in casa.

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu pui cu sote de legume (Irezistibil !!!)