autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate de ficatei de pui cu coniac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 125 g unt, , 1 ceapa mare tocata, , 2 catei de usturoi (zdrobiti), , 2 felii de slanina (fara sorici) taiata bucatele, , 250 g ficatei de pui curatati, , 1/4 lingurita cimbru uscat, , piper negru macinat, , 3 linguri smantana, , 1-2 linguri coniac,, inca 30 g unt topit., Pentru garnisit: 60 g unt topit, , 2 linguri de codite de ceapa verde,, taiate marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se topeste untul (125 g) intr-o cratita si se calesc in el - pana ce se inmoaie - ceapa, usturoiul si bucatelele de slanina. Se adauga ficateii de pui si se dunstuiesc si ei 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se iau de pe foc si se incorporeaza cimbrul, piperul, smantana, coniacul si 30 g de unt topit. Se amesteca bine (cu mixerul) pana ce compozitia devine neteda, dupa care se pune in boluri mici. Se toarna deasupra unt topit (60 g), se presara coditele de ceapa verde si se lasa la rece peste noapte. Inainte de a-l servi, paté-ul se tine 30 de minute la temperatura camerei. Se mananca cu paine prajita sau cu bagheta proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficatei de pui cu coniac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chek aperitiv ,,MOZAIC''

Chek aperitiv ,,MOZAIC''

1)Se taie ardeii in cubulete mici,parmezanul se rade, maslinele(fara samburi) se taie fasiute mici

8 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Rulouri cu branza si sunca

Rulouri cu branza si sunca

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata. Intindem

4 voturi    7 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 125 g unt
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 2 felii de slanina (fara sorici) taiata bucatele
  • 250 g ficatei de pui curatati
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • piper negru macinat
  • 3 linguri smantana
  • 1-2 linguri coniac,
  • inca 30 g unt topit.
  • Pentru garnisit: 60 g unt topit
  • 2 linguri de codite de ceapa verde,
  • taiate marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel oriental Lucica