autor:

» » Aperitive

Pate de ficatei de pui cu coniac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 125 g unt, , 1 ceapa mare tocata, , 2 catei de usturoi (zdrobiti), , 2 felii de slanina (fara sorici) taiata bucatele, , 250 g ficatei de pui curatati, , 1/4 lingurita cimbru uscat, , piper negru macinat, , 3 linguri smantana, , 1-2 linguri coniac,, inca 30 g unt topit., Pentru garnisit: 60 g unt topit, , 2 linguri de codite de ceapa verde,, taiate marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se topeste untul (125 g) intr-o cratita si se calesc in el - pana ce se inmoaie - ceapa, usturoiul si bucatelele de slanina. Se adauga ficateii de pui si se dunstuiesc si ei 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se iau de pe foc si se incorporeaza cimbrul, piperul, smantana, coniacul si 30 g de unt topit. Se amesteca bine (cu mixerul) pana ce compozitia devine neteda, dupa care se pune in boluri mici. Se toarna deasupra unt topit (60 g), se presara coditele de ceapa verde si se lasa la rece peste noapte. Inainte de a-l servi, paté-ul se tine 30 de minute la temperatura camerei. Se mananca cu paine prajita sau cu bagheta proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficatei de pui cu coniac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 125 g unt
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 2 felii de slanina (fara sorici) taiata bucatele
  • 250 g ficatei de pui curatati
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • piper negru macinat
  • 3 linguri smantana
  • 1-2 linguri coniac,
  • inca 30 g unt topit.
  • Pentru garnisit: 60 g unt topit
  • 2 linguri de codite de ceapa verde,
  • taiate marunt.

Raporteaza reteta

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele din piept de pui