autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
5 fire de ceapa verde, tocata, 200 gr mazare, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, coaja rasa de la ½ lamaie, ½ lingurita menta tocata, 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate, 1 lingurita miere

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita aprox. o cana cu apa la fiert.Se adauga ceapa si mazarea si se lasa sa fiarba 10 minute.Dupa ce legumele au fiert, se scurg si se trec ptrintr-un jet de apa rece apoi pun intr-un vas.Se adauga restul ingredienteleor si se paseaza pana cand se obtine o pasta fina.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de mazare si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare bun, gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Bun, bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte interesant !!! Cred ca este delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Arata tare bine,este gustos si sanatos...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Ai niste idei, mama. De unde iti vin atatea?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 fire de ceapa verde
  • tocata
  • 200 gr mazare
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de la ½ lamaie
  • ½ lingurita menta tocata
  • 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 lingurita miere

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Soia la cuptor