autor:

Fara foto

» » Aperitive

PATE DE PUI

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
1 pui, 3 oua, 200 gr. unt/margarina, mustar, ulei, sare piper, foi de dafin, eventual gogosari si castraveti murati.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata si spala bine puiul si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda, impreuna cu foie de dafin si cateva boabe de piper si sare(sau vegeta) dupa gust.
Dupa ce a fiert bine sa lasa sa se raceasca apoi se dezoseaza alegand cu grija numai carnea, fara zgarciuri.
Separat intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se faca o omleta mai mult moale (nu prea uscata). Cand s-a racit se da prin masina de tocat impreuna cu carnea fiarta de pui. Se adauga apoi la materialul tocat, sare si piper dupa gust, mustar cca. 1 lingura sau cat va place si pachetul de unt frecat anterior.
Se amesteca bine pasta, (optional se mai pot adauga bucatele mici de gogosari murati sau castraveti murati) si se toarna intr-o forma de chec tapetata cu folie de aluminiu, care sa strange deasupra pt a fi complet acoperit continutul. Se da la frigider pana se intareste si se serveste taiat felii, pe felii de paine asezate pe o farfurie cu frunze de salata verde, garnisit dupa pofta inimii(fasii de gogosari/ardei, feliute de castravete, rondele de ceapa, frunze de patrunjel, rondele de rosii).
Se curata si spala bine puiul si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda, impreuna cu foie de dafin si cateva boabe de piper si sare(sau vegeta) dup
Daca ti-a placut reteta noastra "PATE DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Ficatelul se curata foarte bine de pielite si de fiere , se spala si se pune la fiert. Ficatul trebuie

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive
Paté de pui cu ciuperci

Paté de pui cu ciuperci

Pentru ca am vazut popularitatea de care se bucura pateul de pui cu coniac, i-am gasit un concurent

17 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 oua
  • 200 gr. unt/margarina
  • mustar
  • ulei
  • sare piper
  • foi de dafin
  • eventual gogosari si castraveti murati.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
CARTOFI MARSEILLAISE

CARTOFI MARSEILLAISE

1 Kg. cartofi albi mici/noi se fierb in coaja, se curata se stropesc cu 3 linguri de ulei si se presara

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PUI UMPLUT PROVENSAL

PUI UMPLUT PROVENSAL

Se ia un pui de gaina mare. Se pregateste umplutura din ficatul puiului, 100 gr. jambon macru, miez

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi
Garnitura de mazare la muschi de vita

Garnitura de mazare la muschi de vita

Intr-o cratita puneti o bucata de unt, boabele de mazare proaspata (spalate in prealabil), o capatana

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv din piept de cocos

Aperitiv din piept de cocos

1. Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie apoi sescoate ,se lasa sa se raceasca dupa care se curata carnea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Platouri festive

Platouri festive

1. Platou cu bete frigarui asezate pe pat de salata verde: Masline verzi+ ardei rosu+ chiftelute+ cascaval+rosii si pastrama de porc+

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive