autor:

Fara foto

» » Aperitive

PATE DE PUI

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
1 pui, 3 oua, 200 gr. unt/margarina, mustar, ulei, sare piper, foi de dafin, eventual gogosari si castraveti murati.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata si spala bine puiul si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda, impreuna cu foie de dafin si cateva boabe de piper si sare(sau vegeta) dupa gust.
Dupa ce a fiert bine sa lasa sa se raceasca apoi se dezoseaza alegand cu grija numai carnea, fara zgarciuri.
Separat intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se faca o omleta mai mult moale (nu prea uscata). Cand s-a racit se da prin masina de tocat impreuna cu carnea fiarta de pui. Se adauga apoi la materialul tocat, sare si piper dupa gust, mustar cca. 1 lingura sau cat va place si pachetul de unt frecat anterior.
Se amesteca bine pasta, (optional se mai pot adauga bucatele mici de gogosari murati sau castraveti murati) si se toarna intr-o forma de chec tapetata cu folie de aluminiu, care sa strange deasupra pt a fi complet acoperit continutul. Se da la frigider pana se intareste si se serveste taiat felii, pe felii de paine asezate pe o farfurie cu frunze de salata verde, garnisit dupa pofta inimii(fasii de gogosari/ardei, feliute de castravete, rondele de ceapa, frunze de patrunjel, rondele de rosii).
Daca ti-a placut reteta noastra "PATE DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ

25 voturi    20 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui cu morcovi

Pate de ficat de pui cu morcovi

Spalati ficateii cu apa rece si puneti-i la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, cam 15-20

4 voturi    7 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 oua
  • 200 gr. unt/margarina
  • mustar
  • ulei
  • sare piper
  • foi de dafin
  • eventual gogosari si castraveti murati.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Poienita de primavara