autor:

» » Aperitive

PATE DE PUI

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
1 pui, 3 oua, 200 gr. unt/margarina, mustar, ulei, sare piper, foi de dafin, eventual gogosari si castraveti murati.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata si spala bine puiul si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda, impreuna cu foie de dafin si cateva boabe de piper si sare(sau vegeta) dupa gust.
Dupa ce a fiert bine sa lasa sa se raceasca apoi se dezoseaza alegand cu grija numai carnea, fara zgarciuri.
Separat intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se faca o omleta mai mult moale (nu prea uscata). Cand s-a racit se da prin masina de tocat impreuna cu carnea fiarta de pui. Se adauga apoi la materialul tocat, sare si piper dupa gust, mustar cca. 1 lingura sau cat va place si pachetul de unt frecat anterior.
Se amesteca bine pasta, (optional se mai pot adauga bucatele mici de gogosari murati sau castraveti murati) si se toarna intr-o forma de chec tapetata cu folie de aluminiu, care sa strange deasupra pt a fi complet acoperit continutul. Se da la frigider pana se intareste si se serveste taiat felii, pe felii de paine asezate pe o farfurie cu frunze de salata verde, garnisit dupa pofta inimii(fasii de gogosari/ardei, feliute de castravete, rondele de ceapa, frunze de patrunjel, rondele de rosii).
Daca ti-a placut reteta noastra "PATE DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Ficatelul se curata foarte bine de pielite si de fiere , se spala si se pune la fiert. Ficatul trebuie

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie,

7 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 oua
  • 200 gr. unt/margarina
  • mustar
  • ulei
  • sare piper
  • foi de dafin
  • eventual gogosari si castraveti murati.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Paine umpluta