Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 125 g alune (de padure), , 25 g seminte de susan, , 2-4 catei de usturoi, , 8-10 frunze de salvie proaspata, , 2 linguri ulei de masline, , 250 g branza de vaci, , circa 4 linguri cu lapte.,
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Spalati frunzele de salvie, scurgeti-le, taiati-le mai mare si puneti-le si pe ele in robot. Adaugati alunele si semintele de susan racite si mixati totul circa 15-20 de secunde.
Incorporati uleiul de masline, branza de vaci, sare si piper dupa gust si mixati din nou.
Daca amestecul este prea sec, adaugati putin lapte, mixati si repetati operatia, pana ce pateul devine bun de uns pe paine.
Mutati pateul intr-un vas de pamant, puneti-l la frigider si lasati-l sa se odihneasca cateva ore, inainte de a-l servi, cu paine prajita sau proaspata, crocanta si cateva frunze de salata verde.