autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate vegetarian

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 125 g alune (de padure), , 25 g seminte de susan, , 2-4 catei de usturoi, , 8-10 frunze de salvie proaspata, , 2 linguri ulei de masline, , 250 g branza de vaci, , circa 4 linguri cu lapte.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti alunele intr-o tava, dati-le la cuptor si lasati-le sa se rumeneasca 10 minute. Adaugati semintele de susan si lasati-le sa se prajeasca si ele inca 5 minute, impreuna cu alunele. Intre timp, curatati usturoiul, taiati-l felii si puneti-l in robotul de bucatarie.
Spalati frunzele de salvie, scurgeti-le, taiati-le mai mare si puneti-le si pe ele in robot. Adaugati alunele si semintele de susan racite si mixati totul circa 15-20 de secunde.
Incorporati uleiul de masline, branza de vaci, sare si piper dupa gust si mixati din nou.
Daca amestecul este prea sec, adaugati putin lapte, mixati si repetati operatia, pana ce pateul devine bun de uns pe paine.
Mutati pateul intr-un vas de pamant, puneti-l la frigider si lasati-l sa se odihneasca cateva ore, inainte de a-l servi, cu paine prajita sau proaspata, crocanta si cateva frunze de salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetarian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat vegetarian

Pate de ficat vegetarian

Vinetele se clatesc de sare si se pun pe o tava tapetata cu foaie de copt si se ung cu ulei de masline

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ficatei in prosciutto cu ciuperci

Ficatei in prosciutto cu ciuperci

Ficatei se frig pana sunt aproape gata. Apoi se marineaza in sosul format din usturoi, ulei de masline

4 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 125 g alune (de padure)
  • 25 g seminte de susan
  • 2-4 catei de usturoi
  • 8-10 frunze de salvie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 g branza de vaci
  • circa 4 linguri cu lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Carnati/cremwursti in foietaj