autor:

Laura S.

» » Aperitive

PATEU DE BRINZA CU USTUROI

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
- 250g unt/marg, - 250g brinza de vaci, - 250g smintina groasa(Creme Fraiche), - 2-3 ls frunze patrunjel tocate marunt, - sare + piper, - 2ls usturoi granulat sau 5 catei de usturoi, - eventual 1-2 ls snitling(ceapa ciorii)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Untul se mixeaza bine cu brinza de vaci, se adoga smintina si restul ingredientelor si totul se mixeaza bine.
Usturoiul, sarea piperul si verdeturile se pin in cantitati,dupa gustul fiecaruia.Daca se foloseste usturoi granulat cum am facut eu este bine sa se lasa ca 2 ore la frigider sa se degusteze si eventual sa se mai adaoge daca este necesar.
TIP:
Usturoiul granulat este mai indicat de folosit in cazul in care pateul se maninca de-a lungul unei saptamini de ex. ci nu in 1-2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "PATEU DE BRINZA CU USTUROI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
PATEU DIN BRINZA SI LEURDA ~I~(usturoi salbatc)

PATEU DIN BRINZA SI LEURDA ~I~(usturoi salbatc)

Leurda spalat , zvintata si taiata marunt se mixeaza(blender/mixer bat) cu smintina,urmata ori de

2 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Pasta de branza

Pasta de branza

Branza de vaci se sfarma bine cu furculita. Ceapa si mararul se toaca marunt( ceapa se poate rade

5 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Laura S.

    Laura S. (Chef de cuisine):

    Da, acesta reteta am pregatit-o si este EXCELENTA! O recomand tuturor iubitorilor de usturoi.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    FOARTE BUNA

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 250g unt/marg
  • - 250g brinza de vaci
  • - 250g smintina groasa(Creme Fraiche)
  • - 2-3 ls frunze patrunjel tocate marunt
  • - sare + piper
  • - 2ls usturoi granulat sau 5 catei de usturoi
  • - eventual 1-2 ls snitling(ceapa ciorii)

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

FOARTE BUNA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Specialitate cu cascaval si pasta de branza