autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Pateu de casa de ficatei de pui

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 ianuarie 2012

Ingrediente
-1 kg ficatei de pui( proaspeti), -2 cepe mari, -1 lingurita de sare( sau dupa gust), -1/2 lingurita piper proaspat macinat( sau dupa gust), -2 pachete de unt( 400 g), -ulei de masline, -1 lingurita de mustar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei de masline intr-o cratita anti-aderenta pana devine sticloasa.
Se curata ficateii de pui si se adauga la ceapa; se acopera cratita cu un capac si se lasa la foc mic pana
s-au prajit bine .
Se lasa sa se raceasca ,apoi se mixeaza cu mixerul vertical pana devine o pasta omogena.
Intr-un bol se mixeaza untul scos din timp de la frigider pana devine spumos; se adauga o lingurita de mustar si apoi treptat pasta de ficatei.
Se mai adauga sare dupa gust.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa de ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • maerean alina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    are ceva daca folosesc ficat de porc????

  • Oprisan Valerica , 15 septembrie 2013

    ingredientele?????/

  • Mari Ichim , 15 septembrie 2013

    +2 oua fierte si doar 1 pachet de unt

    • Rodica Oroian , 15 septembrie 2013

      Mia facut o pofta!am sal fac si eu mersi de reteta.

    • Maria Hmin , 15 septembrie 2013

      Tocmai am facut ,reteta e cam la fel.

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

      bun de tot!

    • Geanina

      Geanina (Chef de cuisine) , 01 februarie 2012

      Pur si simplu delicios!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      Foarte bun pateul asta!*****

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2012

      Inca nu mi-am facut curaj sa incerc pateul de casa. Am facut o data unul cu macrou afumat dar nu prea ne-a incantat si am renuntat la idee. E mai bun decat cel din magazin?

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2012

      Imi place mult pateul facut in casa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • -1 kg ficatei de pui( proaspeti)
  • -2 cepe mari
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat( sau dupa gust)
  • -2 pachete de unt( 400 g)
  • -ulei de masline
  • -1 lingurita de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

20 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

maerean alina (Chef de cuisine)

are ceva daca folosesc ficat de porc????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Tort aperitiv