autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pateu de casa

Autor: Ioana Nicula (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Nicula (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2007

Ingrediente
600 gr ficatei de pasare, 3 - 4 cepe mijlocii, 3 - 4 linguri untura de porc, 150 ml lapte, 150 gr unt sau margarina, 3 - 4 oua fierte, boia de ardei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Cepele se taie marunt cubulete si se calesc in untura de porc. Cand ceapa e calita, se adauga un varf de cutit de boia de ardei, laptele si ficateii de pasare. Se lasa la foc domol pana cand mancarea scade putin, dupa care se lasa sa se raceasca. La final, ouale, margarina sau untul si ficateii cu ceapa, se dau toate prin robotul de bucatarie. Ar trebui sa obtineti o pasta omogena, tartinabila, cu gust de pateu.
Un deliciu garantat.

Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateu de casa din ficat de curcan

Pateu de casa din ficat de curcan

Se spală în apă rece ficatul și se pune într-un vas impreună cu laptele dulce. Se lasă circa

9 voturi    2 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Pateu de casa de ficatei de pui

Pateu de casa de ficatei de pui

Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei de masline intr-o cratita anti-aderenta pana devine

8 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • 600 gr ficatei de pasare
  • 3 - 4 cepe mijlocii
  • 3 - 4 linguri untura de porc
  • 150 ml lapte
  • 150 gr unt sau margarina
  • 3 - 4 oua fierte
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne