Pateu de Conopida

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pateu de Conopida

Ingrediente

  • o conopida mica de 500 g, spalata si desfacuta in buchetele
  • o lingurita cu mustar
  • o jumatate de lingurita cu turmeric (optional)
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa

Mod de preparare

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba.

Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin moi.

Pregatim o strecuratoare si scurgem conopida fiarta foarte bine, astfel incat sa scoatem toata apa dintre inflorescentele de conopida. Apoi o lasam sa se racoreasca.

Pregatim robotul de bucatarie si punem in vasul acestuia conopida racorita.

Mixam cateva minute, pana cand obtinem o pasta.

Adaugam mustarul, turmericul (daca folositi) si uleiul de masline. Adunam crema de conopida de pe peretii vasului si mixam pana la omogenizare, cam un minut, pana cand obtinem un piure fin si omogen.

Condimentam crema de conopida cu sare si piper macinat, amestecam si gustam.

Lasam pateul de conopida minim o ora in frigider.

Servim pe paine prajita.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/v7TI-zX3Fbs

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise