Pateu de Conopida

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pateu de Conopida

Ingrediente

  • o conopida mica de 500 g, spalata si desfacuta in buchetele
  • o lingurita cu mustar
  • o jumatate de lingurita cu turmeric (optional)
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa

Mod de preparare

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba.

Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin moi.

Pregatim o strecuratoare si scurgem conopida fiarta foarte bine, astfel incat sa scoatem toata apa dintre inflorescentele de conopida. Apoi o lasam sa se racoreasca.

Pregatim robotul de bucatarie si punem in vasul acestuia conopida racorita.

Mixam cateva minute, pana cand obtinem o pasta.

Adaugam mustarul, turmericul (daca folositi) si uleiul de masline. Adunam crema de conopida de pe peretii vasului si mixam pana la omogenizare, cam un minut, pana cand obtinem un piure fin si omogen.

Condimentam crema de conopida cu sare si piper macinat, amestecam si gustam.

Lasam pateul de conopida minim o ora in frigider.

Servim pe paine prajita.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/v7TI-zX3Fbs

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure