Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba.
Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin moi.
Pregatim o strecuratoare si scurgem conopida fiarta foarte bine, astfel incat sa scoatem toata apa dintre inflorescentele de conopida. Apoi o lasam sa se racoreasca.
Pregatim robotul de bucatarie si punem in vasul acestuia conopida racorita.
Mixam cateva minute, pana cand obtinem o pasta.
Adaugam mustarul, turmericul (daca folositi) si uleiul de masline. Adunam crema de conopida de pe peretii vasului si mixam pana la omogenizare, cam un minut, pana cand obtinem un piure fin si omogen.
Condimentam crema de conopida cu sare si piper macinat, amestecam si gustam.
Lasam pateul de conopida minim o ora in frigider.
Servim pe paine prajita.
Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/v7TI-zX3Fbs
POFTA BUNA!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii