Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba.
Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin moi.
Pregatim o strecuratoare si scurgem conopida fiarta foarte bine, astfel incat sa scoatem toata apa dintre inflorescentele de conopida. Apoi o lasam sa se racoreasca.
Pregatim robotul de bucatarie si punem in vasul acestuia conopida racorita.
Mixam cateva minute, pana cand obtinem o pasta.
Adaugam mustarul, turmericul (daca folositi) si uleiul de masline. Adunam crema de conopida de pe peretii vasului si mixam pana la omogenizare, cam un minut, pana cand obtinem un piure fin si omogen.
Condimentam crema de conopida cu sare si piper macinat, amestecam si gustam.
Lasam pateul de conopida minim o ora in frigider.
Servim pe paine prajita.
Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/v7TI-zX3Fbs
POFTA BUNA!
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii