Pateu de ficat in aspic

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg ficat de vitel
  • 250g slanina
  • 100g unt
  • sare
  • piper
  • aspic (zeama de piftie)

Mod de preparare

Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor. Dupa doua ore, cind e fiert, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de carne de 2-3 ori, apoi se freaca bine cu o lingura de lemn pina ce se albeste. Se adauga untul frecat spuma, sare, piper, se stropeste cu o picatura de vin si se freaca din nou bine. Pasta obtinuta se asaza intr-o forma stropita cu apa rece si se pune la rece. Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un fund de lemn si cu un cutit inmuiat in apa calda se niveleaza. Intr-un vas ceva mai mare decit pateul, se toarna aspic lichid si dupa ce s-a racit, peste aspic se asaza felii de ou rascopt, masline, gogosari sau alte garnituri, apoi se asaza pateul. Se toarna imprejur aspic lichid, racorit si se da la gheata. Dupa ce s-a intarit, se introduce o clipa forma in apa fierbinte si apoi se rastoarna. Se garniseste cu aspic tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor