autor:

Cialma Alexandru Raul

» » Aperitive

Pateu de gris

Autor: Cialma Alexandru Raul (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cialma Alexandru Raul (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
1/2 kg apa, 7-8 linguri cu varf de gris, 2 galbenusuri, 1-2 lamai, sare, 100-150 g ulei, 1 ceapa mica, 1 praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa si cand s-a incalzit putin se pune grisul cate putin sub forma de ploaie.Se amesteca mereu cu o lingura de lemn,ca sa nu se faca cocoloase.
Cand a fost adaugata intreaga cantitate de gris se mai lasa putin,apoi se da laoparte de pe foc,atunci cand pateul incepe sa fiarba in clocot sarind ca pasatul.Daca este nevoie se mai poate adauga 1-2 linguri gris.In timpul racirii se amesteca cu o lingura de lemn de cateva ori pentru a nu se forma crusta deasupra.
Din galbenusuri,ulei,sare si zeama de lamaie se face o maioneza,care se amesteca cu grisul preparat,dupa ce acesta este rece.La sfarsit se adauga ceapa tocata foarte fin si se potriveste dupa gust de sare si zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Mic dejun pentru Mateea (1)

Mic dejun pentru Mateea (1)

1. Se taie salamul in daua felii. 2. Se unge o felie de paine cu pateu. 3. Se pun doua feliute

8 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Omleta cu spanac

Omleta cu spanac

Spalati si zvantati frunzele de spanac, taiati-le bucati mari si puneti-le la calit intr-o tigaie

5 voturi    2 comentarii
6 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg apa
  • 7-8 linguri cu varf de gris
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 lamai
  • sare
  • 100-150 g ulei
  • 1 ceapa mica
  • 1 praf de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Shaksuka deosebita