autor:

Cialma Alexandru Raul

» » Aperitive

Pateu de gris

Autor: Cialma Alexandru Raul (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cialma Alexandru Raul (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
1/2 kg apa, 7-8 linguri cu varf de gris, 2 galbenusuri, 1-2 lamai, sare, 100-150 g ulei, 1 ceapa mica, 1 praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa si cand s-a incalzit putin se pune grisul cate putin sub forma de ploaie.Se amesteca mereu cu o lingura de lemn,ca sa nu se faca cocoloase.
Cand a fost adaugata intreaga cantitate de gris se mai lasa putin,apoi se da laoparte de pe foc,atunci cand pateul incepe sa fiarba in clocot sarind ca pasatul.Daca este nevoie se mai poate adauga 1-2 linguri gris.In timpul racirii se amesteca cu o lingura de lemn de cateva ori pentru a nu se forma crusta deasupra.
Din galbenusuri,ulei,sare si zeama de lamaie se face o maioneza,care se amesteca cu grisul preparat,dupa ce acesta este rece.La sfarsit se adauga ceapa tocata foarte fin si se potriveste dupa gust de sare si zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu ciuperci  si carnati

Omleta cu ciuperci si carnati

Cateva bucati de slanina sa prajesc in tigaia incinsa,seaduga carnati taiati feliute si apoi se aduga

2 voturi    0 comentarii
10h 10 min
Aperitive cu oua
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg apa
  • 7-8 linguri cu varf de gris
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 lamai
  • sare
  • 100-150 g ulei
  • 1 ceapa mica
  • 1 praf de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Omleta cu spaghetti