Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2014

Ingrediente
1 cana nuci hidratate 8 ore, 1 capatana usturoi mica, 1 lingura ulei masline presat la rece, 2-3 linguri apa, sare roz de Himalaya (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Pateu de nuci cu usturoi

Acum ceva timp am gustat un pateu de nuci cu usturoi, facut de o doamna pe care nu o cunosc. Eram la niste prieteni dragi, care il primisera cadou. A fost o nebunie. Extraordinar de gustos. Mi-a tot ramas in gand, iar acum i-a venit randul.

Sunt tare incantata de ce mi-a iesit. Mi se pare ca la gust este la fel cu cel original, poate doar ca acela era un pic mai fin ca si textura. Eu am facut doar dintr-o cana de nuci ca test, iar robotului i-a fost mai dificil sa lucreze cu o cantitate mica. Dar data viitoare am sa pun mai multe nuci.

1 cana nuci hidratate 8 ore
1 capatana usturoi mica
1 lingura ulei masline presat la rece
2-3 linguri apa
sare roz de Himalaya (dupa gust)


Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul.

Deoarece nucile au fost inmuiate in apa timp de 8 ore, sunt mult mai usor de digerat.

Poate fi consumat pe paine integrala, alaturi de legume sau direct cu fasii de legume - morcovi,telina, ardei, ridichi etc.


Daca iti place simplitatea acestei retete, da un share si pentru cei dragi!

Cu drag,
Valentina
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de nuci cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de tapioca cu ananas

Budinca de tapioca cu ananas

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand.

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Cartofi la cuptor cu ceapa si crema de usturoi

Cartofi la cuptor cu ceapa si crema de usturoi

Se zdrobeste usturoiul intru-n bol se freaca bine cu sare si se adauga ulei ca la orice maioneza.Cand

3 voturi    7 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    John Dow (Bucatar) , 14 aprilie 2015

    Suna foarte delicios :)

  • Fara foto

    Camelia Stinga , 26 octombrie 2014

    sa o incercam...trebuie sa fie bun

  • Fara foto

    Marika Kun , 30 august 2014

    Cred ca este foartebun si sanatos.Pe paine integrala sau pe legume este ideal pt.o alimentatie vegetariana(dar nu numai)

    • Fara foto

      Atena Pop , 05 mai 2014

      Este scordolea cu deosebirea ca nu este frecat usturoiul cu ulei.Asa este mai bun si se si leaga mult mai bine.Se serveste cu fripturi sau cu ce doreste fiecare.

    • Fara foto

      Mihai Moldovan , 04 mai 2014

      f.b

    • Fara foto

      Genoveva Burghelea , 02 mai 2014

      mi se oare excelenta totul e sa ancerci

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 cana nuci hidratate 8 ore
  • 1 capatana usturoi mica
  • 1 lingura ulei masline presat la rece
  • 2-3 linguri apa
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii Sanatoase
Praline de tahini

Praline de tahini

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele

9 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

4 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Fara foto

John Dow (Bucatar)

Suna foarte delicios :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mancarica la cuptor