Pateu de nuci cu usturoi
Acum ceva timp am gustat un pateu de nuci cu usturoi, facut de o doamna pe care nu o cunosc. Eram la niste prieteni dragi, care il primisera cadou. A fost o nebunie. Extraordinar de gustos. Mi-a tot ramas in gand, iar acum i-a venit randul.
Sunt tare incantata de ce mi-a iesit. Mi se pare ca la gust este la fel cu cel original, poate doar ca acela era un pic mai fin ca si textura. Eu am facut doar dintr-o cana de nuci ca test, iar robotului i-a fost mai dificil sa lucreze cu o cantitate mica. Dar data viitoare am sa pun mai multe nuci.
1 cana nuci hidratate 8 ore
1 capatana usturoi mica
1 lingura ulei masline presat la rece
2-3 linguri apa
sare roz de Himalaya (dupa gust)
Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul.
Deoarece nucile au fost inmuiate in apa timp de 8 ore, sunt mult mai usor de digerat.
Poate fi consumat pe paine integrala, alaturi de legume sau direct cu fasii de legume - morcovi,telina, ardei, ridichi etc.
Daca iti place simplitatea acestei retete, da un share si pentru cei dragi!
Cu drag,
Valentina
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii