Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2014

Ingrediente
1 cana nuci hidratate 8 ore, 1 capatana usturoi mica, 1 lingura ulei masline presat la rece, 2-3 linguri apa, sare roz de Himalaya (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Pateu de nuci cu usturoi

Acum ceva timp am gustat un pateu de nuci cu usturoi, facut de o doamna pe care nu o cunosc. Eram la niste prieteni dragi, care il primisera cadou. A fost o nebunie. Extraordinar de gustos. Mi-a tot ramas in gand, iar acum i-a venit randul.

Sunt tare incantata de ce mi-a iesit. Mi se pare ca la gust este la fel cu cel original, poate doar ca acela era un pic mai fin ca si textura. Eu am facut doar dintr-o cana de nuci ca test, iar robotului i-a fost mai dificil sa lucreze cu o cantitate mica. Dar data viitoare am sa pun mai multe nuci.

1 cana nuci hidratate 8 ore
1 capatana usturoi mica
1 lingura ulei masline presat la rece
2-3 linguri apa
sare roz de Himalaya (dupa gust)


Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul.

Deoarece nucile au fost inmuiate in apa timp de 8 ore, sunt mult mai usor de digerat.

Poate fi consumat pe paine integrala, alaturi de legume sau direct cu fasii de legume - morcovi,telina, ardei, ridichi etc.


Daca iti place simplitatea acestei retete, da un share si pentru cei dragi!

Cu drag,
Valentina
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de nuci cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • John Dow (Bucatar) , 14 aprilie 2015

    Suna foarte delicios :)

  • Camelia Stinga , 26 octombrie 2014

    sa o incercam...trebuie sa fie bun

  • Marika Kun , 30 august 2014

    Cred ca este foartebun si sanatos.Pe paine integrala sau pe legume este ideal pt.o alimentatie vegetariana(dar nu numai)

    • Atena Pop , 05 mai 2014

      Este scordolea cu deosebirea ca nu este frecat usturoiul cu ulei.Asa este mai bun si se si leaga mult mai bine.Se serveste cu fripturi sau cu ce doreste fiecare.

    • Mihai Moldovan , 04 mai 2014

      f.b

    • Genoveva Burghelea , 02 mai 2014

      mi se oare excelenta totul e sa ancerci

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 cana nuci hidratate 8 ore
  • 1 capatana usturoi mica
  • 1 lingura ulei masline presat la rece
  • 2-3 linguri apa
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii Sanatoase
Praline de tahini

Praline de tahini

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele

12 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

5 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

John Dow (Bucatar)

Suna foarte delicios :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Soté de spanac cu ciuperci si usturoi