autor:

Alina

» » Aperitive

Pateu de pasare

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
-1kg ficatei de pasare, -100g unt, -100ml smantana, -1 legatura ceapa verde(facultativ), -sare, -piper, -2 foi dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Ficateii se curata de saculetii sau urme de fiere, dupa care se spala.



Se fierb 15' in apa in care adaugam 2 foi de dafin, un varf cutit de busuic, 2 catei de usturoi intregi(fara sare, pentru a ramane alifiosi).



Lasam sa se raceasca, dupa care punem ficateii intr-un vas, peste care adaugam smantana, untul, sarea, piperul si mixam (de preferat cu blender-ul) pana cand devine o pasta alifioasa.



In compozitie se poate adauga facultativ si ceapa verde tocata marunt(dupa mixare)



Se poate pune intr-un castron, si se orneaza cu ardei gras si masline, sau se pot face tartine, ornate in functie de imaginatie.



Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Oua umplute cu pateu de pasare si maioneza de usturoi

Oua umplute cu pateu de pasare si maioneza de usturoi

Ouale fierte se taie in jumatati,scoate galbenusele cu grija amesteca cu pateul,sare,piper,patrunjel

8 voturi    8 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Ce gustos este!

  • Fara foto

    kiki , 23 noiembrie 2009

    f bun trebuie sa fie , inca nu am incercat sa fac si acasa, dar in facultate mai faceam asa: la 1 cutiutza de pateu gata preparat, puneam oua 1-2fierte (galbenusurile si albusurile taiate marunt) si amestecam bine si apoi si cu 1 lingura de margarina sau unt, depinde de preferinte si poti adauga si ceapa taiata marunt.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Eu adaug si 2-3 oua fierte in pateul de casa... Minunat Alina !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super prezentare,felicitari.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Imi place aranjamentul,super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • -1kg ficatei de pasare
  • -100g unt
  • -100ml smantana
  • -1 legatura ceapa verde(facultativ)
  • -sare
  • -piper
  • -2 foi dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce gustos este!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Crochete de bechamel