Pateu de verdeturi (4-6 portii)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 ceapa
  • 50 g sunca
  • 80 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 250 g bacon
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g sparanghel
  • 3-4 dovlecei
  • 250 g mazare
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingura pasta rosii
  • ½ l supa de legume
  • sare. piper
  • 2 oua
  • 250 g smântâna
  • pesmet
  • unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Mod de preparare

1.Ceapa, curatata si taiata marunt se soteaza cu sunca taiata cubulete in 50 g unt.

2.Separat se soteaza cu restul de unt baconul cuburi cu morcovii si telina taiate felii. Se adauga sparanghelul, dovleceii, apoi mazarea.

3.Se dilueaza cu pasta de rosii si supa, sare, piper, se fierbe 30 min, pe foc mic, turnând supa, daca mai trebuie.

4.Apoi se paseaza si se amesteca energic cu ouale si smântâna,sa se omogenizeze bine.

5. Compozitia se asaza in in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 45 min, la 150grdC.

Atentie: Se lasa sa se raceasca in forma si apoi se rastoarna pe o farfurie.

Se poate servi cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise