autor:

Laura S.

» » , Aperitive, Aperitive

Pateu pentru sandwich

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
"Aceasta reteta am primit-o la cererea mea de la o D-na autriaca din vecinatate care nu numai ca este f. de treaba si pe care o admir si o respect f. mult., Cantitatile ingredientelor este f. mare, dar se pot imparti in functie de necesitate.", ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, , - 1kg de mezel dublu afumat(dürre), - 2-3 cepe mari fin taiate(cat. dupa gust), - 12-14 castraveti murati mari(cant. dupa gust), - 10 oua fierte tari, - 1 pac. smintina acra, - 1 pac. "creme fraiche", - cascaval ras ca.200-250g (emmentaler,gouda....), - "sauce tartare" dupa gust, - sare + piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Mezelul se trece cprin masina de tocat sau se marunteste marunt.
Ceapa se taie f. fin la fel si castraveciorii murati si ouale.
Se amesteca cu restul ingredientelor cu atentie si degustund se mai adaoga cite ceva eventual.
De ex. preparat cu doar jumatate din cant. si am pus doar \"creme fraiche\" in pateu.
Este important ca. castraveciorii sa aiva un gust aromat, si pe cit posibil sa se scurga inainte de a-i mixa in masa de pateu.
Va urez spor la preparat si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu pentru sandwich" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta ficei mele

Omleta ficei mele

Se bat ouale, se amesteca cu sare. Intr-o tigaie se pune putin ulei si se lasa la incins. Se aduga

1 vot    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Ouale se pun la fiert in apa rece cu sare si se mai tin 5 minute din momentul in care apa incepe

11 voturi    14 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Arata tare frumos, dar cred ca este mai mult o pasta decat un pateu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Cred ca a fost foarte bun, arata tare frumos.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • "Aceasta reteta am primit-o la cererea mea de la o D-na autriaca din vecinatate care nu numai ca este f. de treaba si pe care o admir si o respect f. mult.
  • Cantitatile ingredientelor este f. mare
  • dar se pot imparti in functie de necesitate."
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 1kg de mezel dublu afumat(dürre)
  • - 2-3 cepe mari fin taiate(cat. dupa gust)
  • - 12-14 castraveti murati mari(cant. dupa gust)
  • - 10 oua fierte tari
  • - 1 pac. smintina acra
  • - 1 pac. "creme fraiche"
  • - cascaval ras ca.200-250g (emmentaler,gouda....)
  • - "sauce tartare" dupa gust
  • - sare + piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Tarta cu oua pentru micul dejun