Delicii de Mare sau Surimi:
Surimi este un cuvânt de origine japonezã care se referã la produsul fãcut din peste cu carne albã.
De fapt este un amestec din peste cu amidon, albus de ou, sare, ulei vegetal, sorbitol, zahãr si proteine de soia.
Odatã procesat este împachetat si congelat.
Procesul a fost dezvoltat în Japonia cu 900 de ani în urmã si se foloseste pt. a face "kamaboko" (un ingredient comun gastronomiei japoneze, în special pt. supele cu fidea ca "Udon").
Procesul de industrializare a surimi a fost început în anul 1960 de cãtre Nishitani Eõsuke, pt. a procesa marile capturi de peste si revitaliza industria de peste japonezã.
Produsele de surimi sunt în general imitatii de fructe de mare. Multe companii produc paste de surimi pt. sandviciuri si hamburgeri.
Surimi cel mai cunoscut este "kanikama" sau "palitos de carangueijo" (betisoare de raci) contin de fapt: 75% peste oceanic pe nume "turbot" (Psetta maxima) cu fãini, albus de ou, chiar lapte uneori.
Partea roz este extras de ardei,iar când sunt de culoare portocalie contin colorantul E-102.
Este folosit deasemenea la rulourile Sushi.
Preparare:
1)Pãstreazã 2 bare de delicii de mare pt. decor.
Pune restul într-un pahar pt. blender, adaugã usturoiul, pasta de tomate si redu totul la pastã cu blenderul.
2)Adaugã untul si condimenteazã cu sare, piper, sosul picant si suc de lãmâie. Pune la rece.
3) Dacã îl servim ca aperitiv pe mini toste, se poate transfera pateul într-o formã proprie ( cu care se decoreazã torturile de exp.) si face diverse modele pe pâine. Se serveste ornat cu bucãtii de delicii si pãtrunjel.
Poftã bunã!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii