autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive, Aperitive

Pateuri

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
250 g margarina, 250 g branza de vaci, un ou, 250 g faina, un ou pentru uns, mac, susan,dupa placere, cabanos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat care se da la frigider pentru o ora.
Se intinde o foaie groasa de 5 mm, se taie in patrate cu latura de 4 cm.Pe fiecare patrat se asaza cate o bucata de cabanos, se impatureste, se unge cu ou batut si se presara cu mac sau susan. Se coc in cuptorul in prealabil incins, pana se rumenesc.
In loc de cabanos se poate folosi o umplutura din :
branza de vaci in amestec cu branza de oi, un ou, sare, piper, In loc de susan se foloseste cascaal ras pe razatoarea mica,sau mac.
Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Amestecam branza(eu am folosit telemea de capra) cu ouale,adugam smantana si grisul si amestecam

13 voturi    19 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Pateuri cu marmelada

Pateuri cu marmelada

Se amesteca iaurtul, apa, praful de copt, faina, zaharul, uleiul. Se framanta un aluat nu prea tare.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    Acest aluat se poate folosi atat pentru pizza cat si pentru saleuri

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 250 g branza de vaci
  • un ou
  • 250 g faina
  • un ou pentru uns
  • mac
  • susan,dupa placere
  • cabanos

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Acest aluat se poate folosi atat pentru pizza cat si pentru saleuri

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ficatei si piept de pui