autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Pateuri cu branza

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
1 pachet aluat de foitaj, 500g branza telemea, 2 oua intregi, 2 linguri gris, 2 linguri smantana, 1 ou pentru uns, susan alb si negru

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Amestecam branza(eu am folosit telemea de capra) cu ouale,adugam smantana si grisul si amestecam bine pana devine o pasta omogena.
Se portioneaza foile in patrate egale si pe fiecare partat se pune o lingurita plina de branza.Se impacheteaza patratele rezultand niste triunghiuri,pe care le lipim sa nu iasa compzitia afara,ungand cu putin ou batut marginile laterale,apoi presam usor cu degetele marginile.Pe deasupra le ungem cu ou batut si presaram susan alb si negru pentru contrast.Pateurile astfel pregatite sa aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuptorul preancins la 200gC pana se coc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele,am format un guguloi si l-am dat la frigider pentru

14 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Branza se amesteca bine cu untul si 2 oua intregi, dupa care se incorporeaza si cele 2 linguri de

4 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Fac si eu pateuri cu branza din aluat foietaj. Sunt delicioase!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Din aluat foitaj, fac si eu pateuri cu branza sarata sau dulce sau imbrac carnaciori de ber(sau alt fel de carnaciori)

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2012

    Si eu fac dar le numesc trigoane,folosesc diverse umpluturi.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    simplu si gustos.

  • Fara foto

    Silvia , 11 mai 2010

    Asa este Mihaela11,de data asta am uitat sa pun si chimen,data viitoare.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Delicioase si foarte apetisante! Eu am pus in umplutura de branza si 2 lingurite de oregano uscat si au iesit foarte gustoase. De asemenea jumatate din pateuri le presar cu susan si restul cu chimin; si cu chimin ies foarte aspectuase si aromate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Iaca vin si eu cu poza, am facut pateuri cu branza si sunca, f. bune, asa cum am mai zis, traiasca foietajul.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Chiar azi am pregatit si eu pateuri cu branza si cu sunca, nu am descarcat inca pozele, dar voi posta o poza cand o sa le descarc.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Minunate !Arata super si sint sigura ca sint f.bune.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Silvye sunt delicioase !!!Ai de la mine ***** Bravo....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Sunt minunate!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Ce frumoase si cu siguranta gustoase,.........am salvat reteta.*****

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Prezentare super, iar pateurile tale sant un deliciu! Bravo!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte bune!preferatele mele

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Tare bine arata si pateurile tale. Felicitari !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      simplu , rapid si bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Simplu,rapid,gustos si in plus arata tare bine ....

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Superbe!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      cele mai delicioase

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte bune!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte gustoase si rapide e adevarat, de aceea le ador! Eu am facut rulouri tot din foietaj, tare-mi place acest aluat, m-a salvat des.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 500g branza telemea
  • 2 oua intregi
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou pentru uns
  • susan alb si negru

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu fac dar le numesc trigoane,folosesc diverse umpluturi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni