Se framanta un aluat la rece din untul si branza date pe razatoarea mare si se adauga si faina.Se lasa la rece vreo 2 ore cel putin sau peste noapte si-l coaceti a doua zi.Dupa ce -l scoateti de la rece il framantati din nou sa se inmoaie, apoi intindeti cu sucitorul foaie de 2 cm maxim grosime si taiati forme din aluat cu forme de fluturas sau floricica etc.ce aveti pt.prajituri.Se incinge cuptorul, se aseaza fluturasii in tava , se ung pe deasupra cu o pensula cu galbenusul de la ou, se presara susan, mac , chimen, dupa cum va place, amestecate sau separat pe cate o bucata.Se coc pana se rumenesc putin , apoi se intorc si pe partea cealalta neaparat ca sa fie sfaramicioase precum biscuitii.Cand s-au rumenit pe amblele parti le scoateti pe un prosop de hartie sa nu fie uleioase.Se servesc calde sau reci, merg si la bere si la vin si cu lapte pentru copii.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii