autor:

Epure Mariana

» » Aperitive

Pateuri cu branza FLUTURAS

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
Branza de oi tare 400g, unt Albalaact 400 g, faina alba 450 g, susan, mac, chimen, un ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat la rece din untul si branza date pe razatoarea mare si se adauga si faina.Se lasa la rece vreo 2 ore cel putin sau peste noapte si-l coaceti a doua zi.Dupa ce -l scoateti de la rece il framantati din nou sa se inmoaie, apoi intindeti cu sucitorul foaie de 2 cm maxim grosime si taiati forme din aluat cu forme de fluturas sau floricica etc.ce aveti pt.prajituri.Se incinge cuptorul, se aseaza fluturasii in tava , se ung pe deasupra cu o pensula cu galbenusul de la ou, se presara susan, mac , chimen, dupa cum va place, amestecate sau separat pe cate o bucata.Se coc pana se rumenesc putin , apoi se intorc si pe partea cealalta neaparat ca sa fie sfaramicioase precum biscuitii.Cand s-au rumenit pe amblele parti le scoateti pe un prosop de hartie sa nu fie uleioase.Se servesc calde sau reci, merg si la bere si la vin si cu lapte pentru copii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza FLUTURAS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta sarata cu Philadelphia

Tarta sarata cu Philadelphia

1 )Am desfacut aluatul de tarte din hartia de ambalaj cu o jumatate de ora, inainte de prepararea

2 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Preparare: intindem foaia si o taiem in fasii(vezi foto). Pregatim umplutura: branza faramitata

30 voturi    14 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Delicioase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    O frumusete si o bunatate ...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Frumosa, frumoase, frumoase!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      apreciez ca sunt aspectoase, gustoase si nu ai pus margarina

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Felicitari!!! Sunt foarte aratoase

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Sunt tare frumoase!

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Tudorel sau tudoderel? Nu scrie niciunde ca e o reteta de vara neaparat. O poti face si pe racoare, insa te asigur ca prin coacere se duce mult din ''grasime '' si ca sunt delicioase. Le poti tine si la frigider si sunt foarte bune si reci. Sotul meu le mananca alaturi de un pahar de bere cand se uita la meci.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Cam multa grasime pe canicula asta.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Cred că îs minunate! Sunt sigură că le plac şi copiilor!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Mi-ai facut o pofta....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Foarte interesant si foarte frumoase,felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Apetisante pateurile tale, Mariana!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Branza de oi tare 400g
  • unt Albalaact 400 g
  • faina alba 450 g
  • susan
  • mac
  • chimen
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Papanasi cu dovlecei