Se framanta un aluat la rece din untul si branza date pe razatoarea mare si se adauga si faina.Se lasa la rece vreo 2 ore cel putin sau peste noapte si-l coaceti a doua zi.Dupa ce -l scoateti de la rece il framantati din nou sa se inmoaie, apoi intindeti cu sucitorul foaie de 2 cm maxim grosime si taiati forme din aluat cu forme de fluturas sau floricica etc.ce aveti pt.prajituri.Se incinge cuptorul, se aseaza fluturasii in tava , se ung pe deasupra cu o pensula cu galbenusul de la ou, se presara susan, mac , chimen, dupa cum va place, amestecate sau separat pe cate o bucata.Se coc pana se rumenesc putin , apoi se intorc si pe partea cealalta neaparat ca sa fie sfaramicioase precum biscuitii.Cand s-au rumenit pe amblele parti le scoateti pe un prosop de hartie sa nu fie uleioase.Se servesc calde sau reci, merg si la bere si la vin si cu lapte pentru copii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii