autor:

autor

» » Aperitive

Pateuri cu carne

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 1 kg. faina, 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori, 1 pahar mic de apa calduta, drojdie si sare pentru umplutura: 1/2 kg. carne macra, 1 buc. ceapa, 2 oua, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se rumeneste pe jumatate, in putina grasime, carnea macra, taiata in bucati mici. Se adauga foarte putina apa si se lasa 15 minute carnea sa fiarba inabusit. In acest timp, intr-o tava, la cuptor, se coace o ceapa, potrivit de mare. Cind carnea s-a racorit bine se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, se adauga 2 oua crude, sare si piper dupa gust.
Se taie din foaie patratele de marime potrivita care se umplu cu compozitia de carne, se string sub forma de trinughi sau dreptunghi, se preseaza marginile cu furculita si se pun intr-o tava unsa. Se dau la cuptor pina se rumenesc usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateuri cu carne de pui,ciuperci si porumb

Pateuri cu carne de pui,ciuperci si porumb

Se curata ceapa , se taie marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie si capata o nuanta aurie. Se

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Pateuri cu telemea de oaie  si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete. Umplutura

27 voturi    11 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg. faina
  • 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori
  • 1 pahar mic de apa calduta
  • drojdie si sare pentru umplutura: 1/2 kg. carne macra
  • 1 buc. ceapa
  • 2 oua
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
snitele din piept de pui