autor:

Elvira

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Pateuri cu carne (Cebureki s measom)

Autor: Elvira (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 03 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elvira (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 03 februarie 2013

Ingrediente
Pentru aluatul pateurilor:, 2 cesti de apa fiarta la temperatura camerei (400 de gr), 500-600 de gr. de făină, 1,5 lingurițe de sare, 1.5 linguri de ulei vegetal, Pentru umplutura:, 1 kg de carne (tocata) fie de porc fie de vaca, 3-4 cepe, 5 catei de usturoi (doritorii), sare, piper negru, dupa gust, Pentru coacere:, 500 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Incepem cu aluatul:

Cernem faina intr-un bol, facem o gropita la mijlocul fainii adugam apa, sarea si untul care trebuie sa fie scos din frigider cu mult inainte de al utiliza, sa fie la temperatura camerii. Amestecam toate ingredientele pina obtinem o coca normala (daca mai e nevoie de faina se adauga pina obtinem aluatul dorit)

Aluatul terminat poate se pune într-o pungă de plastic și în frigider pentru putin timp, între timp pregătim umplutura pentru pateuri.

Pregatim umplutura pentru pateuri:

Pregatirea carnii e foarte simpla. La dorinta se poate amesteca carnea de vită tocată și carne de porc. Eu am luat-o gata din magazin.

În cazul în care carnea a fost în congelator, va trebui dezghețata din timp. Pune umplutura intr-un bol. Deasupra punem ceapa tocata marunt, sare si piper, usturoiul(eu am adugat si un ou), verdeata pentru doritori si amestecam pina obtinem o compozitie omogena.

Scoatem aluatul din frigider si incepem lucrul! La pateuri cu carne in stil Rusesc.

Punem putina faina pe masa de lucru caci cind vom face pateurile sa nu se lipeasca de masa.Taiem o bucata mica de aluat si se ruleaza în mainile pina obtinem un salam. Se taie acest salam în bucăți mici. Dimensiunile trebuie sa fie bucăți mici, nu este foarte important, doar de diminsiunile taiate depinde cit de mari sau mici se vor primi pateurile.

Bucatele de aluat obtinute se ia pe cite una si se ruleaza in mana ca pe mingi. Dupa ce am facut toate bucatile mingi, se ia una, o apasam cu mina, ca în fotografiile de mai sus si se moaie în făină pe ambele părți.

Apoi un sucitor și rulam pina obtinem ca o clătită subțire, cu o grosime de aproximativ 2 mm. Dupa ce clatita e gata pe jumate punem o lingura din carnea preparata si apoi acoperim carnea cu jumatatea de clatita ramasa ca sa se primeasca ca un plic. Închide marginile aluatului cu degetele. Avem grijă să nu se deschidă atunci când pateurile se vor praji. Pentru a fi mai frumoase se pot inchide pateurile cu o furculita!

Punem intr-o cratita uleiul la incalzit. Cind e bine incalzit punem la copt pateurile, ele vor trebui intoarse pe o parte si alta pina obtinem culoarea aurie. Pateul ii gata cind are o culoare aurie.



Atentie!

Făină pe pateuri ramasa la preparare poate sa arda in timpul coptului și atunci nu vor arata la fel de frumos, dar gustul nu este afectat.



Se servesc cu ceai si putina smintina!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne (Cebureki s measom)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Clatite umplute cu cascaval si sunca de pui

Clatite umplute cu cascaval si sunca de pui

Se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele pentru clatite si se coc clatitele intr-o cratita. Cascavalul

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Rulouri de pui cu unt, patrunjel si lamaie, cu garnitura de trandafirasi de cartofi prajiti ( Irezistibil !!!)

Rulouri de pui cu unt, patrunjel si lamaie, cu garnitura de trandafirasi de cartofi prajiti ( Irezistibil !!!)

Pieptul de pui se spala si se feliaza Feliile se bat usor , se adauga piper si sare, si se ung cu

20 voturi    22 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita , 12 februarie 2015

    Nu ai scris cat unt este necesar pentru aluat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Felicitari pentru prezentare!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Ce bine arata!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Delicioase...

    • Elvira

      Elvira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Daca printre voi sint doritori de pateuri crocante ramine sa le lasati intr-un vas acoperit cu sevetele de bucatarie ca sa nu fie cu multa grasime! Dar daca doriti moi si pufosi deasupra vasului in care ati pus pateurile gata le acoperiti cu un prosop, se vor mentine caldute! Iar tie draga Lia-Maria pot sa iti zic ca pateurile date sunt din copilarie(preparate de mama)!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Arata foarte apetisant pateuri-le tale ! Bune, bune ! ****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul pateurilor:
  • 2 cesti de apa fiarta la temperatura camerei (400 de gr)
  • 500-600 de gr. de făină
  • 1,5 lingurițe de sare
  • 1.5 linguri de ulei vegetal
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de carne (tocata) fie de porc fie de vaca
  • 3-4 cepe
  • 5 catei de usturoi (doritorii)
  • sare
  • piper negru
  • dupa gust
  • Pentru coacere:
  • 500 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Elvira
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Ingredientele date sunt pentru 12 portii.Intr-un vas amestecam faina, drojdia, bucatelele de ciocalata

9 voturi    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Quiche au carotte et lardons (Tarta de morcov si sunca)

Quiche au carotte et lardons (Tarta de morcov si sunca)

Se curata și se taie morcovii, se încălzește o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, gatitim

3 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Peste la cuptor

Peste la cuptor

De multe ori cind luam masa cu sotul in restaurante imi comandam peste la gratar, o minune de bucate!

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Luminita

Nu ai scris cat unt este necesar pentru aluat.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Bagels cu praz, sunca si branza