Pateuri cu carne

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. de carne
  • putina untura
  • un ou
  • o lingura de smantana

Mod de preparare

Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se rumeneste cu putina untura, adaugandu-se si cate o lingura de apa, ca sa nu fie prea uscata. Dupa ce s-a racorit, se adauga un ou si o lingura de smantana. Din foaia intinsa se taie rondele cu o forma mica de tabla (cat gura unui pahar de vin). Jumatate din numarul lor se aseaza pe tava in care se vor coace. La celelalte se taie mijlocul cu o forma ceva mai mica (cat gura unui paharel de tuica). Fiecare cerc exterior este asezat peste o rondela din tava, cu atentie sa se potriveasca bine marginea. Se pune la mijloc putina carne, iar deasupra se aseaza rondul taiat cu forma cea mai mica. Se ung cu ou batut si se coc la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise