autor:

Fara foto

» » Aperitive

PATEURI CU CIUPERCI

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 2 oua, Pentru umplutura: 500 g ciuperci, 2 cepe, 1 legatura marar, 1 lingura unt, 100 g smantana, 2 lingurite faina, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul se decongeleaza, dupa care cele doua foi se pun una peste alta. Cu ajutorul unui paharel sau a unei cescute se taie mici rorunduri. Se asaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu hartie pergament. Se ung deasupra cu ou batut si se coc la cuptor pentru aprox. 25\'. Separat, se pune ceapa la calit in unt topit. Dupa 10\' se adauga ciupercile curatate si taiate potrivit. Se fierb inabusit. Cand ciupercile sunt aproape gata, se adauga smantana amestecata cu faina. Se potriveste gustul de sare si piper si se pune si verdeata tocata fin. Deasupra pateurilor se taie cate un capacel si se umplu cu amestecul de ciuperci.

In amestecul de ciuperci se pot adauga si cativa catei de usturoi zdrobiti sau taiati rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "PATEURI CU CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
pateuri cu ciuperci

pateuri cu ciuperci

Se clateste ceapa tocata marunt cu ciupercile si ardeiul.Apoi se adauga sunca de pui si branza telemea,patrunjel

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sandviciuri
Pateuri cu carne de pui,ciuperci si porumb

Pateuri cu carne de pui,ciuperci si porumb

Se curata ceapa , se taie marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie si capata o nuanta aurie. Se

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 oua
  • Pentru umplutura: 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura unt
  • 100 g smantana
  • 2 lingurite faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Conopida a'la Austria