Pateuri cu ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Kg ciuperci taiate lamele
  • 1 pachet aluat frantuzesc
  • 1/2 ceasca smintina groasa
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 linguri ulei (de preferat de masline)
  • sare ,piper

Mod de preparare

Intr-un vas se infierbinta uleiul si se adauga ceapa sa se caleasca usor ,5 min.

Se adauga ciupercile amestecind din cind in cind pina se inmoaie (cam 10 min);se pune sare si piper si se lasa sa se raceasca.

Se taie dreptunghiuri din aluat ,se ung pe margini cu albus de ou sau apa cu o pensula,se pune in 1/2 din fiecare dreptunghi umplutura de ciuperci si se acopera cu cealalta jumatate ;se preseaza pe margini cu furculita .Fiecare pateu se cresteaza deasupra usor la mijloc in 3 -4 locuri.

Se pun pateurile pe o tava unsa si se dau la cuptor incins pentru 20-25 min.

Se servesc cu smintina alaturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise