autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive

Pateuri cu ciuperci

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2009

Ingrediente
1 Kg ciuperci taiate lamele, 1 pachet aluat frantuzesc, 1/2 ceasca smintina groasa, 1 ceapa mare tocata marunt, 2 linguri ulei (de preferat de masline), sare ,piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se infierbinta uleiul si se adauga ceapa sa se caleasca usor ,5 min.

Se adauga ciupercile amestecind din cind in cind pina se inmoaie (cam 10 min);se pune sare si piper si se lasa sa se raceasca.

Se taie dreptunghiuri din aluat ,se ung pe margini cu albus de ou sau apa cu o pensula,se pune in 1/2 din fiecare dreptunghi umplutura de ciuperci si se acopera cu cealalta jumatate ;se preseaza pe margini cu furculita .Fiecare pateu se cresteaza deasupra usor la mijloc in 3 -4 locuri.

Se pun pateurile pe o tava unsa si se dau la cuptor incins pentru 20-25 min.

Se servesc cu smintina alaturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
PATEURI CU CIUPERCI

PATEURI CU CIUPERCI

Se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile si cuardeiul.Apoi se adauga sunca de pui si branza telemea,patrunjel

14 voturi    10 comentarii
1h
Sandviciuri
Pateuri cu ciuperci si cascaval

Pateuri cu ciuperci si cascaval

Aluatul se pune la decongelat la temperatura camerei. Curatam ciupercile le taiem si le coacem pe

9 voturi    3 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Foarte bun! De mult caut aceasta reteta! MULTUMESC!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg ciuperci taiate lamele
  • 1 pachet aluat frantuzesc
  • 1/2 ceasca smintina groasa
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 linguri ulei (de preferat de masline)
  • sare ,piper

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
mihaela cecilia

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Foarte bun! De mult caut aceasta reteta! MULTUMESC!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec de ciuperci