autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Pateuri

Autor: claudia sichirliev (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claudia sichirliev (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
1 pachet aluat foitaj din comert, faina pentru planseta, hartie de copt, 1 ou, Pentru umplutura de sunca: 2-3 felii sunca de pui, 100 ml lapte, 1 lingura faina, 50 g smantana, cate 1 lingurita marar si patrunjel, sare, Pentru umplutura cu rosii: 100 ml lapte, 1 lingura faina, 100 g telemea, 250 g rosii cherry sau rosii obisnuite care se taie cubulete si se scurg, 1 lingurita busuioc maruntit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Umplutura de sunca: se fierbe la foc mic faina dizolvata in lapte amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa. Stingi focul si adaugi smantana, verdeata si putina sare. Dupa ce s-a racit incoroprezi sunca taiata cubulete.
Umplutura cu rosii: prepari un sos alb ca mai sus din faina si lapte in care incorporezi branza rasa fin si busuiocul.
Aluatul se despacheteaza pe planseta presarata cu faina si se taie cercuri din aluat.
Se asaza rondelele in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut. Se pune umplutura in mijlocul placintelelor; la umplutura cu rosii se pune deasupra sosului o bucatica de rosie sau o rosie cherry.
Se introduce tava in cuptorul incins pentru aproximativ 15-20 minute.Se scot pe hartie absorbanta. Se pot servi calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri cu telemea de oaie  si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete. Umplutura

27 voturi    11 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Foarte bune. N-am prea inteles totusi de ce si lapte si smantana si am preferat sa pun doar smantana.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    escuz (Chef de cuisine) , 27 februarie 2014

    n-am inteles de ce pe hartie absorbanta,ca doar nu se prajesc !!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2012

    Tare frumusele!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

    apetisante

    • Fara foto

      Nadia , 15 octombrie 2009

      O minunatie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Delicioase...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Arata foarte, foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj din comert
  • faina pentru planseta
  • hartie de copt
  • 1 ou
  • Pentru umplutura de sunca: 2-3 felii sunca de pui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 50 g smantana
  • cate 1 lingurita marar si patrunjel
  • sare
  • Pentru umplutura cu rosii: 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 100 g telemea
  • 250 g rosii cherry sau rosii obisnuite care se taie cubulete si se scurg
  • 1 lingurita busuioc maruntit.

Raporteaza reteta

Retete
de claudia sichirliev
Faole pastai cu maioneza

Faole pastai cu maioneza

Se fierb pastaile in apa cu sare. Intre timp se prepara maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.

7 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive
Crochete de pui cu legume

Crochete de pui cu legume

Se curata morcovul, cartoful si telina. Se spala legumele si se dau prin masina de tocat impreuna

8 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Oua umplute cu ardei copti

Oua umplute cu ardei copti

Fierbi ouale tari. Le cureti de coaja si le tai in jumatate pe lungime. Le scoti galbenusurile si

5 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

escuz (Chef de cuisine)

n-am inteles de ce pe hartie absorbanta,ca doar nu se prajesc !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
castraveti umpluti