autor:

» » , Aperitive, Aperitive

Pateuri

Autor: claudia sichirliev (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claudia sichirliev (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
1 pachet aluat foitaj din comert, faina pentru planseta, hartie de copt, 1 ou, Pentru umplutura de sunca: 2-3 felii sunca de pui, 100 ml lapte, 1 lingura faina, 50 g smantana, cate 1 lingurita marar si patrunjel, sare, Pentru umplutura cu rosii: 100 ml lapte, 1 lingura faina, 100 g telemea, 250 g rosii cherry sau rosii obisnuite care se taie cubulete si se scurg, 1 lingurita busuioc maruntit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Umplutura de sunca: se fierbe la foc mic faina dizolvata in lapte amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa. Stingi focul si adaugi smantana, verdeata si putina sare. Dupa ce s-a racit incoroprezi sunca taiata cubulete.
Umplutura cu rosii: prepari un sos alb ca mai sus din faina si lapte in care incorporezi branza rasa fin si busuiocul.
Aluatul se despacheteaza pe planseta presarata cu faina si se taie cercuri din aluat.
Se asaza rondelele in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut. Se pune umplutura in mijlocul placintelelor; la umplutura cu rosii se pune deasupra sosului o bucatica de rosie sau o rosie cherry.
Se introduce tava in cuptorul incins pentru aproximativ 15-20 minute.Se scot pe hartie absorbanta. Se pot servi calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
pateuri cu ciuperci

pateuri cu ciuperci

Se clateste ceapa tocata marunt cu ciupercile si ardeiul.Apoi se adauga sunca de pui si branza telemea,patrunjel

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sandviciuri
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Branza se amesteca bine cu untul si 2 oua intregi, dupa care se incorporeaza si cele 2 linguri de

4 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Foarte bune. N-am prea inteles totusi de ce si lapte si smantana si am preferat sa pun doar smantana.

  • 6 comentarii

  • escuz (Chef de cuisine) , 27 februarie 2014

    n-am inteles de ce pe hartie absorbanta,ca doar nu se prajesc !!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2012

    Tare frumusele!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

    apetisante

    • Nadia , 15 octombrie 2009

      O minunatie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Delicioase...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Arata foarte, foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj din comert
  • faina pentru planseta
  • hartie de copt
  • 1 ou
  • Pentru umplutura de sunca: 2-3 felii sunca de pui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 50 g smantana
  • cate 1 lingurita marar si patrunjel
  • sare
  • Pentru umplutura cu rosii: 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 100 g telemea
  • 250 g rosii cherry sau rosii obisnuite care se taie cubulete si se scurg
  • 1 lingurita busuioc maruntit.

Raporteaza reteta

Retete
de claudia sichirliev
Faole pastai cu maioneza

Faole pastai cu maioneza

Se fierb pastaile in apa cu sare. Intre timp se prepara maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.

7 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive
Crochete de pui cu legume

Crochete de pui cu legume

Se curata morcovul, cartoful si telina. Se spala legumele si se dau prin masina de tocat impreuna

8 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Oua umplute cu ardei copti

Oua umplute cu ardei copti

Fierbi ouale tari. Le cureti de coaja si le tai in jumatate pe lungime. Le scoti galbenusurile si

5 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

escuz (Chef de cuisine)

n-am inteles de ce pe hartie absorbanta,ca doar nu se prajesc !!!

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne