Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
250 gr. faina, 250 gr. unt, 250 gr. brinza de vaca, 3 linguri zahar pudra, 3 galbenusuri, coaja de lamiie rasa, un virf de cutit sare, faina cit cuprinde, visine din dulceata sau putina marmelada
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se adauga faina si se framinta bine; aluatul trebuie sa fie potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute, apoi se intinde o foaie putin mai groasa ca un chibrit. Se taie patrate, se pune in mijlocul fiecaruia cite o boaba de visina din dulceata sau cite putina marmelada sau o bucatica de rahat. Se coc la foc potrivit.
Cind sint gata, inca fierbinti, se presara cu zahar pudra vanilat
Daca ti-a placut reteta noastra "Patrate cu brinza de vaca" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate