autor:

platon anisoara

» » Prajituri

Patratele cu nuca

Autor: platon anisoara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: platon anisoara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Ingrediente
Ingredientele sunt suficiente pentru o tava cu dimensiunile de 25/35cm, , Ingrediente pentru blat:, -6 oua, , -150 de grame zahar pudra, , -50 de grame de pesmet fin, , -100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac), , Ingrediente pentru crema:, - 4 oua, , -4 linguri de lapte, , -200 de grame de zahar, , -50 de grame de nuci macinate, , -esenta de rom, , -6-7 linguri pline de frisca batuta

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

-se bat albusurile bine,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma
-se adauga adauga pe rand ,galbenusurile , pesmetul si nucile amestecand usor (trebuie sa arate ca in poza nr 3)
-Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina(sau se poate folosi hartia de copt)

- se coace in cuptor, la foc potrivit,20-25 de minute(daca e mai iute cuptorul sunt suficiente 20 de minute)

-se lasa la racit si se scoate din tava

-Crema se prepara astfel:

-se bat ouale spuma,impreuna cu laptele si zaharul,apoi se aseaza vasul pe bain-marie si se bate in continuare,pana se ingroasa compozitia.

-Intr-un final va arata ca o mamaliguta mai moale

-se ia de pe foc ,se lasa la racit , apoi se adauga nuca,esenta de rom si frisca batuta

-Se poate stropi blatul cu putin sirop caramelizat,sau se poate pur si simplu lasa asa
-se intinde crema uniform peste blat

-de asemenea ,se poate servi imediat ,eu insa am preferat sa o las peste noapte la frigider sa o pot portiona mai bine.

O zi frumoasa va doresc

si pofta buna,evident :-)
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare

18 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Ador prajiturile cu nuci!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Foarte frumoase!

  • platon anisoara

    platon anisoara (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Nu doar aspectul este "apetisant"...incercati-le sa va convingeti cat sunt de bune;))

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Arata foarte bine.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Ce patratele frumoase.

    • platon anisoara

      platon anisoara (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Multumesc foarte mult pentru aprecieri...chiar au contat foarte mult pentru mine.Deja ma simt inclusa in familia gustosilor..;-)))

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Minunata , foarte cocheta si aspectoasa präjitura . Felicitari si bine ai venit aici .Si eu sunt noua printre gustoase ,dar ma simt aici de cand lumea.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      delicioase, felicitari si bine ai venit >:d< !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Bine ai venit in randul gustosilor ! Tare bune patratele ai facut tu aici... ne bucuram ca ne servesti si pe noi si-ti dorim mult spor in tot ce faci. Ps: te mai asteptam si cu alte "bunataturi". Pupici.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      wow ce bunatate, la sotul tot ce e cu nuca e cel mai bun...:) felicitari! ai de la mine *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Foarte bune, aspectuoase! Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele sunt suficiente pentru o tava cu dimensiunile de 25/35cm
  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua
  • -150 de grame zahar pudra
  • -50 de grame de pesmet fin
  • -100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac)
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • -4 linguri de lapte
  • -200 de grame de zahar
  • -50 de grame de nuci macinate
  • -esenta de rom
  • -6-7 linguri pline de frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete
de platon anisoara
Biscuitei simpatici

Biscuitei simpatici

Untul se spumeaza cu zaharul pudra.Se adauga apoi galbenusurile trecute prin sita,esenta de migdale

1 vot    3 comentarii
30 min
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

Ador prajiturile cu nuci!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec de Mere si Nuci