autor:

platon anisoara

» » Prajituri

Patratele cu nuca

Autor: platon anisoara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: platon anisoara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Ingrediente
Ingredientele sunt suficiente pentru o tava cu dimensiunile de 25/35cm, , Ingrediente pentru blat:, -6 oua, , -150 de grame zahar pudra, , -50 de grame de pesmet fin, , -100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac), , Ingrediente pentru crema:, - 4 oua, , -4 linguri de lapte, , -200 de grame de zahar, , -50 de grame de nuci macinate, , -esenta de rom, , -6-7 linguri pline de frisca batuta

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

-se bat albusurile bine,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma
-se adauga adauga pe rand ,galbenusurile , pesmetul si nucile amestecand usor (trebuie sa arate ca in poza nr 3)
-Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina(sau se poate folosi hartia de copt)

- se coace in cuptor, la foc potrivit,20-25 de minute(daca e mai iute cuptorul sunt suficiente 20 de minute)

-se lasa la racit si se scoate din tava

-Crema se prepara astfel:

-se bat ouale spuma,impreuna cu laptele si zaharul,apoi se aseaza vasul pe bain-marie si se bate in continuare,pana se ingroasa compozitia.

-Intr-un final va arata ca o mamaliguta mai moale

-se ia de pe foc ,se lasa la racit , apoi se adauga nuca,esenta de rom si frisca batuta

-Se poate stropi blatul cu putin sirop caramelizat,sau se poate pur si simplu lasa asa
-se intinde crema uniform peste blat

-de asemenea ,se poate servi imediat ,eu insa am preferat sa o las peste noapte la frigider sa o pot portiona mai bine.

O zi frumoasa va doresc

si pofta buna,evident :-)
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul ca la bezea. Apoi se

31 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

23 voturi    6 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Ador prajiturile cu nuci!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Foarte frumoase!

  • platon anisoara

    platon anisoara (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Nu doar aspectul este "apetisant"...incercati-le sa va convingeti cat sunt de bune;))

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Arata foarte bine.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Ce patratele frumoase.

    • platon anisoara

      platon anisoara (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Multumesc foarte mult pentru aprecieri...chiar au contat foarte mult pentru mine.Deja ma simt inclusa in familia gustosilor..;-)))

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Minunata , foarte cocheta si aspectoasa präjitura . Felicitari si bine ai venit aici .Si eu sunt noua printre gustoase ,dar ma simt aici de cand lumea.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      delicioase, felicitari si bine ai venit >:d< !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Bine ai venit in randul gustosilor ! Tare bune patratele ai facut tu aici... ne bucuram ca ne servesti si pe noi si-ti dorim mult spor in tot ce faci. Ps: te mai asteptam si cu alte "bunataturi". Pupici.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      wow ce bunatate, la sotul tot ce e cu nuca e cel mai bun...:) felicitari! ai de la mine *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Foarte bune, aspectuoase! Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele sunt suficiente pentru o tava cu dimensiunile de 25/35cm
  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua
  • -150 de grame zahar pudra
  • -50 de grame de pesmet fin
  • -100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac)
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • -4 linguri de lapte
  • -200 de grame de zahar
  • -50 de grame de nuci macinate
  • -esenta de rom
  • -6-7 linguri pline de frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete
de platon anisoara
Biscuitei simpatici

Biscuitei simpatici

Untul se spumeaza cu zaharul pudra.Se adauga apoi galbenusurile trecute prin sita,esenta de migdale

1 vot    3 comentarii
30 min
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

Ador prajiturile cu nuci!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Muffins pufoase cu mere