Patratele cu nuca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Patratele cu nuca

Ingrediente

  • Ingredientele sunt suficiente pentru o tava cu dimensiunile de 25/35cm
  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua
  • -150 de grame zahar pudra
  • -50 de grame de pesmet fin
  • -100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac)
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • -4 linguri de lapte
  • -200 de grame de zahar
  • -50 de grame de nuci macinate
  • -esenta de rom
  • -6-7 linguri pline de frisca batuta

Mod de preparare

-se bat albusurile bine,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma

-se adauga adauga pe rand ,galbenusurile , pesmetul si nucile amestecand usor (trebuie sa arate ca in poza nr 3)

-Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina(sau se poate folosi hartia de copt)

- se coace in cuptor, la foc potrivit,20-25 de minute(daca e mai iute cuptorul sunt suficiente 20 de minute)

-se lasa la racit si se scoate din tava

-Crema se prepara astfel:

-se bat ouale spuma,impreuna cu laptele si zaharul,apoi se aseaza vasul pe bain-marie si se bate in continuare,pana se ingroasa compozitia.

-Intr-un final va arata ca o mamaliguta mai moale

-se ia de pe foc ,se lasa la racit , apoi se adauga nuca,esenta de rom si frisca batuta

-Se poate stropi blatul cu putin sirop caramelizat,sau se poate pur si simplu lasa asa

-se intinde crema uniform peste blat

-de asemenea ,se poate servi imediat ,eu insa am preferat sa o las peste noapte la frigider sa o pot portiona mai bine.

O zi frumoasa va doresc

si pofta buna,evident :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor