autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Patratele fragede cu branza

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2012

Ingrediente
pentru blat:200g unt, 250g zahar,circa 1 kg faina,coaja de la o lamaie, lingurita esenta de vanilie,un praf de sare, pliculet praf de copt,2 oua,2 linguri smantana., pentru umplutura:1kg branza de vaci,200g zahar pudra,4 oua,750g visine sau 200g stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat: framantati ingredientele pentru a iesi o coca potrivit de tare si o dati la rece pentru 30 de minute.Intre timp se amesteca branza cu ouale si zaharul.Se adauga visinele scurse si fara samburi sau stafidele inmuiate in esenta de rom si se amesteca.

Intindem trei sferturi din aluat si il asezam in tava unsa cu putin ulei, punem crema de branza peste foaia din tava si deasupra coca oprita( o mai framantam sa fie mai tare) data pe razatoarea mare.Punem tava la cuptor timp de 30-40 de minute

O lasati sa se raceasca in tava si apoi o taiati si daca mai doriti puteti presara deasupra zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele fragede cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orange-muffins

Orange-muffins

1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu

11 voturi    16 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema caramel

Crema caramel

Batem oule cu galbenusurile intr-o farfurie adinca apoi adaugam zaharul si vanilia. Apoi urmeaza

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 august 2012

    Cred ca au fost delicioase, pacat ca nu se vede bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat:200g unt
  • 250g zahar,circa 1 kg faina,coaja de la o lamaie, lingurita esenta de vanilie,un praf de sare, pliculet praf de copt,2 oua,2 linguri smantana.
  • pentru umplutura:1kg branza de vaci,200g zahar pudra,4 oua,750g visine sau 200g stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca au fost delicioase, pacat ca nu se vede bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri cu cirese glasate