autor:

Alexandrina

» » Prajituri

Pavlova

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2013

Ingrediente
4 albusuri,, 300 g zahar,, 1 lingurita cu varf amidon,, 1 lingurita otet,, zahar vanilat/esenta de vanilie,, un praf de sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot.
Cand obtinem o spuma tare si lucioasa, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, mixand apoi foarte bine pentru incorporare (pana se topeste zaharul, adica). Nu ne grabim la pasul acesta, adaugam pe rand zaharul, pana se epuizeaza cantitatea specificata la ingrediente.
Adaugam otetul, vanilia si amidonul si mixam inca 10-15 minute.
Bezeaua e tare, lucioasa si nu curge.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua cu ajutorul unei linguri; ii dam o forma rotunda, ca de tort. Eu pe margini am facut si cateva moate de bezea.
Coacem pavlova la foc mic (!), o ora; daca e cazul tinem usa cuptorului intredeschisa, cu ajutorul unei linguri de lemn. Eu am pus si o tava sub tava in care se cocea prajitura. Avem grija sa nu o bronzam :)
Pavlova e gata cand exteriorul este crocant; la interior este molcuta, cremoasa.
O ornam cu frisca; eu am folosit 250 ml de smantana dulce pentru frisca, pe care am mixat-o bine si am decorat cu kiwi si zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pavlova cu crema de vanilie

Pavlova cu crema de vanilie

Cum se prepara bezeaua? Multi spun ca oualele trebuie sa fie tinute un timp la temperatura camerei,

6 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Pavlova = Love

Pavlova = Love

Se mixeaxa albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase. Zaharul se adauga treptat ( 3 transe)

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 iulie 2013

    De regula se pune asa numita "cornflour/corn stark", care ii ofera pavlovei invelisul exterior crocant si interiorul cremos. Eu nu am avut faina acesta de porumb (faina, nu malai!) si am folosit amidon, de la Dr. Oetker. Fara amidon nu am incercat-o niciodata. Pe alte bloguri am vazut-o si fara amidon, doar ca blatul a stat mai mult in cuptor, 2-3 ore, la foc mic, ca bezeaua sa se usuce, nu sa se rumeneasca.

  • Fara foto

    Alexandrina Xandrinne , 23 iulie 2013

    De regula se pune asa numita "cornflour/corn stark", care ii ofera pavlovei invelisul exterior crocant si interiorul cremos. Eu nu am avut faina acesta de porumb (faina, nu malai!) si am folosit amidon, de la Dr. Oetker. Fara amidon nu am incercat-o niciodata. Pe alte bloguri am vazut-o si fara amidon, doar ca blatul a stat mai mult in cuptor, 2-3 ore, la foc mic, ca bezeaua sa se usuce, nu sa se rumeneasca.

  • Fara foto

    Irina Buliga , 22 iulie 2013

    o antrebare in loc de amidon putem inlocui cu altceva?

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 1 lingurita cu varf amidon,
  • 1 lingurita otet,
  • zahar vanilat/esenta de vanilie,
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Alexandrina

Alexandrina (Chef de cuisine)

De regula se pune asa numita "cornflour/corn stark", care ii ofera pavlovei invelisul exterior crocant si interiorul cremos. Eu nu am avut faina acesta de porumb (faina, nu malai!) si am folosit amidon, de la Dr. Oetker. Fara amidon nu am incercat-o niciodata. Pe alte bloguri am vazut-o si fara amidon, doar ca blatul a stat mai mult in cuptor, 2-3 ore, la foc mic, ca bezeaua sa se usuce, nu sa se rumeneasca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata si cafea
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide