autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Pavlova cu afine si mure

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
Pentru bezea, , * 4 albusuri, * 190 g zahar, * 1 praf de sare, * 1 lingurita otet, , Pentru crema de afine si mure, , * 250 g afine, * 250 g mure, * 100 g zahar, * 100 ml smantana, * 100 g mascarpone

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Preparare bezea

Albusurile, la temperatura camerei le mixam la viteza mica impreuna cu un praf de sare pana devin spumoase.
Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza de fiecare data pana cand se dizolva complet.
Se adauga otetul si se continua mixarea obtinand o spuma foarte tare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se traseaza doua cercuri, apoi se imparte compozitia de bezea.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 120 grade timp de 1-1,5 h.
Dupa ce s-a copt bezeaua se lasa sa se raceasca.

Preparare crema de afine si mure

Intr-o cratita se pun afinele, murele se amesteca cu zaharul apoi se pun sa fiarba pe foc mic.
In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa pe foc maxim 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu un zahar vanilat, apoi se da la rece.
Mascarpone se mixeaza si se amesteca cu frisca, apoi se incorporeaza afinele si murele,lasanad cateva pentru decor.

Asamblare si decorare Pavlova cu afine si mure

Pe un platou se pune prima foaie de bezea, se adauga crema de afine si mure, al doilea strat de bezea, alt strat de crema si fructele ramase.
Se portioneaza si se serveste cu drag!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Intr o forma rotunda ,unsa cu unt se deruleaza foitajul Se unge cu dulceata Se presara cu

19 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru bezea
  • * 4 albusuri
  • * 190 g zahar
  • * 1 praf de sare
  • * 1 lingurita otet
  • Pentru crema de afine si mure
  • * 250 g afine
  • * 250 g mure
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml smantana
  • * 100 g mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Panna Cotta Traditionala