autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Pavlova cu afine si mure

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
Pentru bezea, , * 4 albusuri, * 190 g zahar, * 1 praf de sare, * 1 lingurita otet, , Pentru crema de afine si mure, , * 250 g afine, * 250 g mure, * 100 g zahar, * 100 ml smantana, * 100 g mascarpone

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Preparare bezea

Albusurile, la temperatura camerei le mixam la viteza mica impreuna cu un praf de sare pana devin spumoase.
Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza de fiecare data pana cand se dizolva complet.
Se adauga otetul si se continua mixarea obtinand o spuma foarte tare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se traseaza doua cercuri, apoi se imparte compozitia de bezea.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 120 grade timp de 1-1,5 h.
Dupa ce s-a copt bezeaua se lasa sa se raceasca.

Preparare crema de afine si mure

Intr-o cratita se pun afinele, murele se amesteca cu zaharul apoi se pun sa fiarba pe foc mic.
In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa pe foc maxim 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu un zahar vanilat, apoi se da la rece.
Mascarpone se mixeaza si se amesteca cu frisca, apoi se incorporeaza afinele si murele,lasanad cateva pentru decor.

Asamblare si decorare Pavlova cu afine si mure

Pe un platou se pune prima foaie de bezea, se adauga crema de afine si mure, al doilea strat de bezea, alt strat de crema si fructele ramase.
Se portioneaza si se serveste cu drag!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si visine

Tarta cu crema de iaurt si visine

Blatul: Mixam ouale spuma cu zaharul. Adaugam apa si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit. Intre

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru bezea
  • * 4 albusuri
  • * 190 g zahar
  • * 1 praf de sare
  • * 1 lingurita otet
  • Pentru crema de afine si mure
  • * 250 g afine
  • * 250 g mure
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml smantana
  • * 100 g mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec fondant cu ciocolata