Pavlova cu afine si mure

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Pavlova cu afine si mure

Ingrediente

  • Pentru bezea
  • * 4 albusuri
  • * 190 g zahar
  • * 1 praf de sare
  • * 1 lingurita otet
  • Pentru crema de afine si mure
  • * 250 g afine
  • * 250 g mure
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml smantana
  • * 100 g mascarpone

Mod de preparare

Preparare bezea

Albusurile, la temperatura camerei le mixam la viteza mica impreuna cu un praf de sare pana devin spumoase.

Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza de fiecare data pana cand se dizolva complet.

Se adauga otetul si se continua mixarea obtinand o spuma foarte tare.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se traseaza doua cercuri, apoi se imparte compozitia de bezea.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 120 grade timp de 1-1,5 h.

Dupa ce s-a copt bezeaua se lasa sa se raceasca.

Preparare crema de afine si mure

Intr-o cratita se pun afinele, murele se amesteca cu zaharul apoi se pun sa fiarba pe foc mic.

In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa pe foc maxim 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu un zahar vanilat, apoi se da la rece.

Mascarpone se mixeaza si se amesteca cu frisca, apoi se incorporeaza afinele si murele,lasanad cateva pentru decor.

Asamblare si decorare Pavlova cu afine si mure

Pe un platou se pune prima foaie de bezea, se adauga crema de afine si mure, al doilea strat de bezea, alt strat de crema si fructele ramase.

Se portioneaza si se serveste cu drag!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise