autor:

Anca Rm

» » , , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Pavlova cu ananas

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2016

Ingrediente
Pt bezea:, -3 albusuri, -120 gr zahar, -putina sare, -2 linguri amidon, -1 lingura zeama de lamaie, Pt caramelizat ananasul:, -2 linguri zahar, -50 gr unt, Pt crema:, -200 gr mascarpone, -200 ml frisca, -100 gr ciocolata alba, -50 gr ananas taiat cubulete mici si caramelizat, Pt toping:, -200 gr ananas taiat cuburi si caramelizat, -1 portocala rosie curatata si taiata .

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei .
Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime . Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.
Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 100 grade
Albusurile se mixeaza cu sarea si adaugam usor zaharul si batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului si ramane mot in castron  .
Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mixam putin , e suficient pana se incorporeaza (aproximativ 2 minute).


Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem lucre bine .
In mijloc turnam bezeau si cu o intindem formand in mijlocul ei o groapa .
Dam tava la cuptorul incins si coacem la 100 grade timp de jumate de ora , si apoi crestem temperature la 110 grade si mai coacem inca 30-40 minute.
Lasam sa se raceasca in cuptor.

Ananasul proaspat il curatam de coaja si de mijlocul tare si il taiem cubulete .
Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar sa se caramelizeze , cand a prins culoare punem untul si lasam sa se topeasca. Adaugam bucatile de ananas, amestecam astfel incat sa ajunag pe toate partile zaharul cu untul. Ananasul va lasa si el sucul si se va gati frumos.
Lasam sa se raceasca.

Crema :
Ciocolata o rupem bucati si o punem in frisca .
Incalzim la foc mic amestecand bine pana cand este toata ciocolata topita .
Lasam sa se raceasca bine .
Cand este rece punem mascarponele si mixam pana avem o crema densa dar pufoasa Adaugam 2-3 linguri de ananas caramelizat si mai amestecam putin .

Asezam bezeau pe un platou , punem in mijloc crema si nivelam iar deasupra imparstiem restul de ananas caramelizat si bucati de portocala rosie .
Cu sucul lasat de ananas si sucul de la portocala pe care am tataia (sucul care l-a lasat ea in timp ce am taiat-o0 stropim pavlova.
Dam la rece si servim a doua zi de preferinta .

Am pus de décor si un capsune si cateva frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni (fara coacere)

Tort cu capsuni (fara coacere)

Blat: Topim untul pe care il amestecam cu biscuitii macinati si nuca macinata deasemeni. Compozitia

2 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Torturi
Tort amarui

Tort amarui

Eu am facut 3 blaturi,dar se poate face unul singur si se taie in 3.Deci: Se bat albusurile spuma

6 voturi    9 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -120 gr zahar
  • -putina sare
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • Pt caramelizat ananasul:
  • -2 linguri zahar
  • -50 gr unt
  • Pt crema:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -100 gr ciocolata alba
  • -50 gr ananas taiat cubulete mici si caramelizat
  • Pt toping:
  • -200 gr ananas taiat cuburi si caramelizat
  • -1 portocala rosie curatata si taiata .

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Chili Brownies