autor:

Anca Rm

» » , , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Pavlova cu ananas

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2016

Ingrediente
Pt bezea:, -3 albusuri, -120 gr zahar, -putina sare, -2 linguri amidon, -1 lingura zeama de lamaie, Pt caramelizat ananasul:, -2 linguri zahar, -50 gr unt, Pt crema:, -200 gr mascarpone, -200 ml frisca, -100 gr ciocolata alba, -50 gr ananas taiat cubulete mici si caramelizat, Pt toping:, -200 gr ananas taiat cuburi si caramelizat, -1 portocala rosie curatata si taiata .

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei .
Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime . Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.
Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 100 grade
Albusurile se mixeaza cu sarea si adaugam usor zaharul si batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului si ramane mot in castron  .
Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mixam putin , e suficient pana se incorporeaza (aproximativ 2 minute).


Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem lucre bine .
In mijloc turnam bezeau si cu o intindem formand in mijlocul ei o groapa .
Dam tava la cuptorul incins si coacem la 100 grade timp de jumate de ora , si apoi crestem temperature la 110 grade si mai coacem inca 30-40 minute.
Lasam sa se raceasca in cuptor.

Ananasul proaspat il curatam de coaja si de mijlocul tare si il taiem cubulete .
Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar sa se caramelizeze , cand a prins culoare punem untul si lasam sa se topeasca. Adaugam bucatile de ananas, amestecam astfel incat sa ajunag pe toate partile zaharul cu untul. Ananasul va lasa si el sucul si se va gati frumos.
Lasam sa se raceasca.

Crema :
Ciocolata o rupem bucati si o punem in frisca .
Incalzim la foc mic amestecand bine pana cand este toata ciocolata topita .
Lasam sa se raceasca bine .
Cand este rece punem mascarponele si mixam pana avem o crema densa dar pufoasa Adaugam 2-3 linguri de ananas caramelizat si mai amestecam putin .

Asezam bezeau pe un platou , punem in mijloc crema si nivelam iar deasupra imparstiem restul de ananas caramelizat si bucati de portocala rosie .
Cu sucul lasat de ananas si sucul de la portocala pe care am tataia (sucul care l-a lasat ea in timp ce am taiat-o0 stropim pavlova.
Dam la rece si servim a doua zi de preferinta .

Am pus de décor si un capsune si cateva frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -120 gr zahar
  • -putina sare
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • Pt caramelizat ananasul:
  • -2 linguri zahar
  • -50 gr unt
  • Pt crema:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -100 gr ciocolata alba
  • -50 gr ananas taiat cubulete mici si caramelizat
  • Pt toping:
  • -200 gr ananas taiat cuburi si caramelizat
  • -1 portocala rosie curatata si taiata .

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Iuliana