Pavlova cu ananas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pavlova cu ananas

Ingrediente

  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -120 gr zahar
  • -putina sare
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • Pt caramelizat ananasul:
  • -2 linguri zahar
  • -50 gr unt
  • Pt crema:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -100 gr ciocolata alba
  • -50 gr ananas taiat cubulete mici si caramelizat
  • Pt toping:
  • -200 gr ananas taiat cuburi si caramelizat
  • -1 portocala rosie curatata si taiata .

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei .

Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime . Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.

Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.

Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 100 grade

Albusurile se mixeaza cu sarea si adaugam usor zaharul si batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului si ramane mot in castron  .

Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mixam putin , e suficient pana se incorporeaza (aproximativ 2 minute).

Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem lucre bine .

In mijloc turnam bezeau si cu o intindem formand in mijlocul ei o groapa .

Dam tava la cuptorul incins si coacem la 100 grade timp de jumate de ora , si apoi crestem temperature la 110 grade si mai coacem inca 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca in cuptor.

Ananasul proaspat il curatam de coaja si de mijlocul tare si il taiem cubulete .

Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar sa se caramelizeze , cand a prins culoare punem untul si lasam sa se topeasca. Adaugam bucatile de ananas, amestecam astfel incat sa ajunag pe toate partile zaharul cu untul. Ananasul va lasa si el sucul si se va gati frumos.

Lasam sa se raceasca.

Crema :

Ciocolata o rupem bucati si o punem in frisca .

Incalzim la foc mic amestecand bine pana cand este toata ciocolata topita .

Lasam sa se raceasca bine .

Cand este rece punem mascarponele si mixam pana avem o crema densa dar pufoasa Adaugam 2-3 linguri de ananas caramelizat si mai amestecam putin .

Asezam bezeau pe un platou , punem in mijloc crema si nivelam iar deasupra imparstiem restul de ananas caramelizat si bucati de portocala rosie .

Cu sucul lasat de ananas si sucul de la portocala pe care am tataia (sucul care l-a lasat ea in timp ce am taiat-o0 stropim pavlova.

Dam la rece si servim a doua zi de preferinta .

Am pus de décor si un capsune si cateva frunzulite de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise