autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Pavlova in culori de primavara

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2012

Ingrediente
Bezea:, 400g albus de ou, 800g zahar praf, 1 lingurita sare, 4 lingurite otet, 4 lingurite amidon, Bezea rosie:, 1 lingura suc natural de rodie, Bezea verde:, 1 lingura sirop natural de menta, ½ lingurita pudra matcha, Umplutura:, 150g amidon, 600ml lapte, 1 pastaie vanilie, 100g unt, 300g capsuni, Décor:, 100g capsuni, 600ml frisca lichida, 2 plicuri intaritor frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem incontinuu. Nu vom adauga alt zahar pana anteriorul nu s-a dizolvat. Cand terminam cu zaharul, adaugam otetul si praful de amidon, neaparat, trecut prin sita.
Impartim bezeaua in doua boluri. Intr-un bol adaugam sucul de rodie, proaspat stors, sau din congelator(eu am pus in pungi de gheata si am folosit un cub=1 lingura) si batem bine pentru omogenizare si colorare.
In cel de al doilea bol adaugam siropul de menta si pudra matcha(ceai verde japonez). Batem bine pana la omogenizare.
Pregatim 2 hartii de copt, pe care trasam 2-4 cercuri, functie de marimea dorita. Le asezam in tavi separate si cu o lingura punem din compozitie. Formam blaturi roz si separat blaturi verzi.
Dam tavile la copt ( eu am pus cate doua o data, suprapuse), primele 3’ la foc mare, cu usa cuptorului inchisa, dupa care am dat focul la minim si cu usa intredeschisa de la aragaz, le-am uscat inca 50’.
Lasam blaturile sa se raceasca si ne ocupam de umplutura.
Dizolvam amidonul in 100ml lapte, restul de lapte, il punem la fiert intr-o craticioara. Adaugam in lapte, semintele unei pastai intregi de vanilie, pentru aroma. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cateva minute, pana se ingroase budinca. Lasam 10’ la racit dupa care incorporam untul moale tinut in prealabil in bucatarie, la cald. Dam crema la rece.
Intre timp batem frisca cu intaritorul pana devine ferma si o dam la rece.
Curatam, spalam si feliem capsunile, pe care le punem intr-o strecuratoare pana le montam in tort.
Pe un platou de tort, punem la baza un blat roz, 2 linguri de crema, un strat generos de felii de capsuni, peste ele frisca, apoi blatul verde, dinnou crema, capsuni, frisca, blatul mai mic de bezea roz, crema, capsuni, restul de frisca si ornam cu capsuni desigur.

Ps: Pentru pavlova in doua straturi, am pus la baza, blatul verde, crema, capsuni, frisca, apoi blatul roz, crema , capsuni, frisca si ornat cu capsuni. In marea graba am uitat sa-l imortalizez  inainte de al trimite!

Pofta buna!

Ps:Am pregatit doua torturi delicioase din bezea, unul cu doua straturi, pe care l-am trimis la copii si unul(acesta) din trei straturi pentru noi. Am avut in congelator adunate 400g de albusuri si acum le-am executat. Am facut 4 blaturi roz, 2 mari+ 2mici si 2 blaturi mari verzi. Din restul de spuma am facut bezele albe si colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova in culori de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Sandwish Paradiso

Sandwish Paradiso

Untul moale dar nu topit il mixam impreuna cu zaharul pe care il vom adauga treptat ,mixand incontinuu; Adaugam

3 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Vreau si eu una asa uriasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    O minunatie de desert!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

    Multumesc draga Mihaela, pentru apreciere si pentru cuvintele frumoase ! pupici

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

      Foarte apetisant!***** ca de altfel toate retetele tale cu care ne delectezi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Bezea:
  • 400g albus de ou
  • 800g zahar praf
  • 1 lingurita sare
  • 4 lingurite otet
  • 4 lingurite amidon
  • Bezea rosie:
  • 1 lingura suc natural de rodie
  • Bezea verde:
  • 1 lingura sirop natural de menta
  • ½ lingurita pudra matcha
  • Umplutura:
  • 150g amidon
  • 600ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 100g unt
  • 300g capsuni
  • Décor:
  • 100g capsuni
  • 600ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Vreau si eu una asa uriasa!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac