autor:

Poliana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Peanut Caramel Brownies

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 03 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 03 octombrie 2012

Ingrediente
180 gr ciocolata neagra, cel putin 70% cacao, 135 gr unt, 4 oua mari, 115 gr faina, 20 gr cacao, 1/2 lingurita sare, 1/2 praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie, 150 gr zahar, 50 gr arahide sarate (dar nu foarte) si prajite, 50 gr caramel

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

27 voturi

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt.
Ciocolata si untul le topim la bain marie, sau microunde...insa aveti grija sa nu se arda. Adaugam zaharul si amestecam energic.

Ouale le adaugam in compozitie cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat cernem faina cu cacaoa, sarea si praful de copt si le adaugam in compozitie. La final adaugam esenta de vanilie si arahidele maruntite putin cu cutitul si omogenizam.

Turnam compozitia in tava si - mai avem ceva de facut, doar nu era sa uitam de caramel - turnam in rauri caramelul peste compozitia ciocolatoasa, nu va speriati ca nu o sa-l strice cu nimic, o sa creasca la fel de frumos, iar din loc in loc va veti intalni cu o parte mai cremoasa si carameloasa...divin, nu gluma ;)

Lasam la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat 25 de minute, si am obtinut o textura pufoasa, nu foarte densa, dar deloc uscata...putin inspre umeda. Daca va place brownie-ul cu textura umeda, atunci nu-l lasati mai mult de 20 de minute la cuptor.

Vedeti ce usor se face, efortul e insesizabil, acum urmeaza doar asteptarea...dureros de dulce...de 3 ore pana la momentul ideal al servirii!
Noi am servit prajiturica asta cu Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare, a fost un deliciu!!

Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peanut Caramel Brownies" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu Nutella

Cozonac cu Nutella

Se pregateste o maia din drojdie cu 100 ml lapte caldut la care se adauga si un pic de faina, se

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Cheesecake cu piscoturi

Cheesecake cu piscoturi

1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim

39 voturi    35 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • BiancaTanase

    BiancaTanase (Chef de cuisine):

    Este a 5 oara cand fac aceasta prajitura. De data aceasta am folosit-o ca baza pentru un tort de fructe de padure si custard cream. Fructele le-am pus congelate si a insiropat pe parcurs prajitura... O nebunie de gusturi. Multumesc pentru reteta.

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    A iesit super. N-am avut alune atunci cand m-am apucat de preparat, si nu m-am mai dus pana la magazin, dar oricum a fost foarte buna!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lore , 22 septembrie 2014

    si caramelul din ce il facemmmmmm

  • Fara foto

    Teodora Onc , 21 septembrie 2014

    Cum obtineti caramelul?

  • Fara foto

    Damian Monica , 20 septembrie 2014

    e bestiala

    • Fara foto

      Luci Aurica Sintescu , 30 decembrie 2013

      MINUNATA!

    • Fara foto

      Elena Toma , 24 septembrie 2013

      seamana cu negresa, oricum este ff buna!

    • Fara foto

      Cristina Lunca , 12 septembrie 2013

      tiene buena pinta

    • Fara foto

      Mathe Karoly , 12 septembrie 2013

      LIKE&SHARE, IMI PLACE, PARTICIP.

    • Fara foto

      MATHE KAROLY , 12 septembrie 2013

      LIKE

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2012

      Super buna si descrierea modului de preparare excelent !

    • xtyna

      xtyna (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2012

      buuuunnnnnnnn!!!!!!! abia astept sa o incerc

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2012

      Ufff, ce descriere! O s-o-ncerc neaparat diseara dupa serviciu. Abia astept!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

27 voturi

Ingrediente

  • 180 gr ciocolata neagra
  • cel putin 70% cacao
  • 135 gr unt
  • 4 oua mari
  • 115 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 50 gr arahide sarate (dar nu foarte) si prajite
  • 50 gr caramel

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

50 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Biscuiti integrali

Biscuiti integrali

Iata ce avem de facut: - faina integrala o amestecam cu taratele, sarea si praful de copt. Le cernem

10 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

lore

si caramelul din ce il facemmmmmm

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata