autor:

sorina gabriela

» » , Paste si pizza, Retete vegetariene

Penne Napolitana

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
500g paste Penne, o conserva de rosi tocate sau intregi, 100ml ulei de masline ,2 catei de usturoi, sau busuioc.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa cu sare si un strop de ulei.
sfat :
Punem un varf de lingurita cu sare si 2-3 linguriete cu ulei de masline in apa.Asa pastele nu se vor mai lipi.La fel putem proceda si la orez.
Fierbem pastele comform timpului scris pe pachet.In cazul de fata 7 minute.
Punem intr-o tigaie uleiul la incins.Tocam sau zrobim cu cutitul cateii de usturoi si ii punem un pic in ulei .Nu mai mult de un minut,apoi punem rosile tocate ,condimentam cu sare,piper si oregano sau busuioc.Dupa gustul fiecaruia si parmezan.
O mancare usoara care poate fi servita ca antreu,pranz sau cina.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sufleu de morcovi cu dovlecel

Sufleu de morcovi cu dovlecel

1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Pasta de soia si naut

Pasta de soia si naut

Nautul si soia se scurg de apa in care au fost fierte si se pun intr-un vas de plastic. Se fac pasta

10 voturi    4 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Sandu , 06 aprilie 2015

    excelenta,merge in post si fara parmezan.se poate pune individual inainte de servire patrunjel tocat mai mare si daca vrei poti face separat o mica salata de ciuperci cu usturoi.

  • Fara foto

    Mari Balint , 09 octombrie 2014

    buna

  • Fara foto

    Alessandra Saluttinni , 31 octombrie 2013

    pastele nu se lipesc daca punem doar sare....inutil uleiul ,si reteta" napolitana"e cu caperi si olive....in rest,pofta buna!

    • Fara foto

      Georgescu Elena Rezinela , 31 august 2013

      f, f,f, f,bune am facut si eu....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Rapida in lipsa de timp.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      numai buna reteta pt cina...Bravo!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Simplu, usor de facut si foarte sanatos ! Salvat reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500g paste Penne
  • o conserva de rosi tocate sau intregi
  • 100ml ulei de masline ,2 catei de usturoi, sau busuioc.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Rapida in lipsa de timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Painici la deshidrator cu ceapa si masline