autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Dulciuri diverse

Pepene galben umplut cu fructe si inghetata

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 octombrie 2009

Ingrediente
6 Pepeni galbeni, 150 gr de struguri albi, 150 gr de struguri negri, 3 Kiwi, 1 Mango, 2-3 portocale, 2-3 banane, 2-3 mere, 50 gr de afine, 50 gr mure, 50 gr zmeura, 150-150 gr de smochine, 50 gr de coacaze, ½ de sticla de sampanie, 20-30 ml de cognac, * Pentru 12 portii

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Fructele se spala, pepenii galbeni se taie in jumatati se curata de seminte si se taie din interiorul pepenelui cubulete potrivite, cubuletele se pun intr-un castron mare peste care se adauga celelalte fructe dupa cum urmeaza. Se curata merele de coaja si se taie in cubulete portivite, la fel se procedeaza si cu mango, se curata kiwi si bananele si se taie in rondele, boabele de struguri, smochinele se taie in jumatate(intregi), portocala se decojeste si se taie tot in cubulete. Se adauga murele, afinele, coacazele si zmeura dar se mai opresc cateva din fiecare fruct si pentru décor, peste fructele respective se adauga samapania de preferat dulce si se lasa sa stea 1-2 ore pentru a prinde acest gust dulceag si se da la frigider.

Separat se pune o tigaie pe foc in care se pun 4-5 linguri de zahar, si se lasa pentru a se carameliza, dupa cele doua ore, fructele se scot din frigider si se lasa sa se scurga de suc-ul respectiv dupa care se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat, pentru un gust mai deosebit se adauga 20-30 de ml de cognac pentru a se flamba putin, dupa care se scot fructele se pun in pepenele galben langa care se vor adauga 2-3 cupe de inghetata se va adauga frisca, menta proaspata si ciocolata rasa se poate servi.

Tortul de inghetata poate fi cumparata din comert sau facut de noi in casa.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene galben umplut cu fructe si inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu gem si nuca

Tarta cu gem si nuca

1. 2 galbenusuri + 1 ou intreg se amesteca cu zaharul, untul topit, esnta de rom dupa gust, praful

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsune

Dulceata de capsune

Capsunele curatate de codite,puse intr-o sita,spalate su jet cu apa rece,se pun in vasul pentru dulceata

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Vai, reţeta asta e criminal de bună! Mai ales că trebuie să aştept până vine sezonul!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Cred ca este un deliciu,felicitari.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    O adevarata delicatesa.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Foarte ingenios

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      tocmai aveam o juma' de pepene ramas si nu stiam ce sa fac cu el.Mersi Nico pentru idee, felicitari arata super.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Imi place foarte mult...Si eu pregatesc ceva asemanator si intr-adevar este un desert delicios...Felicitari...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 6 Pepeni galbeni
  • 150 gr de struguri albi
  • 150 gr de struguri negri
  • 3 Kiwi
  • 1 Mango
  • 2-3 portocale
  • 2-3 banane
  • 2-3 mere
  • 50 gr de afine
  • 50 gr mure
  • 50 gr zmeura
  • 150-150 gr de smochine
  • 50 gr de coacaze
  • ½ de sticla de sampanie
  • 20-30 ml de cognac
  • * Pentru 12 portii

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Vai, reţeta asta e criminal de bună! Mai ales că trebuie să aştept până vine sezonul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
MUCENICI DOBROGENI