autor:

» » Salate de fructe

pepene umplut

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 septembrie 2005

Ingrediente
1 pepene galben de marime mijlocie ( 2-3 kg.):, 300-500 gr.fructe,in functie de marimea pepenelu:, - 3-4 prune taiate cubulete, - 100 gr. struguri:, - 50 gr.stafide:, - 1 mar,taiat cubulete:, - 1 para taiata cubulete:, iarna se pot adauga cubulete de porotcala,banane,etc., - 1 plic de gelificator ( pentru aproximativ 250 ml.de apa., - 1 lingura de zahar:, Daca inlocuim 100ml de apa cu sirop de visine,obtinem o savoare aparte., - frisca pentru ornat, - 1 lingura alcool rafinat,vodca,sau coniac de buna calitate.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Pepenele galben se spala sub jet de apa rece.Se lasa sa se scurga.In acest timp pregatim umplutura:
prunelor li se scot samburii si apoi se taie pe lungime in felioare subtiri,strugurii se spala sa scurg bine de apa si apoi se desprind de pe ciorchine.Daca boabele sunt foarte mari,se taie pe lungime.Marul si para se spala,li se scot cotoarele,se taie in cubulete(nu se curata de coaja)apoi se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.cand toate fructele sunt pregatite,se adauga stafidele (vor absorbi excesul de suc)si alcoolul.Se amesteca cu grija de 2-3 ori.La pepene ii taiem un capac si scoatem cu ajutorul unei linguri toate semintele.Introducem apoi umplutura,avand grija sa o distribuim uniform fara sa exageram cu presatul ( nu va mai patrunde jeleul)Trecem la pregatirea jeleului.Un plic gelificator se amesteca cu o lingura de zahar apoi cu putina apa pana la dizolvarea completa.Se fierbe aproximativ un minut,sau dupa indicatiile de pe plic,avand grija sa amestecam incontinuu.Se toarna fierbinte peste umplutura din pepene.Cu un betisor miscam usor fructele pentru ca jeleul sa patrund bine printre ele,apoi scuturam usor.Daca nu avem suficient jeleu,vom mai preagati altul.restul de jeleu care a ramas se toarna intr-o farfurie,urmand sa fie folosit la ornat impreuna cu frisca.Se pune capacul si se da la rece pana la gelificare completa pentru 2-3 ore,sau chiar pana a doua zi.Cu un cutit foarte bine ascutit,se taie felii,care se aseaza cu grija pe farvurii sau pe un platou.Cu ajutorul unui sprit se pune o creasta de frisca proaspata,apoi se presara bucatele de jeleu.Este un desert deosebit,foarte apreciat de copii si care contine o cantitate infima de zahar rafinat.
Daca ti-a placut reteta noastra "pepene umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de fructe
Pepene galben umplut

Pepene galben umplut

Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura, scoatem miezul, iar jumatate

1 vot    2 comentarii
2h
Salate reci
Pepene galben, umplut cu fructe

Pepene galben, umplut cu fructe

Pepenele galben si compotul, se lasa la frigider, cateva ore. Apoi, se ia pepenele galben, iar la

5 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Salate de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 pepene galben de marime mijlocie ( 2-3 kg.):
  • 300-500 gr.fructe,in functie de marimea pepenelu:
  • - 3-4 prune taiate cubulete
  • - 100 gr. struguri:
  • - 50 gr.stafide:
  • - 1 mar,taiat cubulete:
  • - 1 para taiata cubulete:
  • iarna se pot adauga cubulete de porotcala,banane,etc.
  • - 1 plic de gelificator ( pentru aproximativ 250 ml.de apa.
  • - 1 lingura de zahar:
  • Daca inlocuim 100ml de apa cu sirop de visine,obtinem o savoare aparte.
  • - frisca pentru ornat
  • - 1 lingura alcool rafinat,vodca,sau coniac de buna calitate.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Retete

din Salate de fructe

Pere posate in vin Pere posate in vin

Curatam perele de coaja si cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Trifle cu capsune Trifle cu capsune

Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii.

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de fructe