pepene umplut

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene galben de marime mijlocie ( 2-3 kg.):
  • 300-500 gr.fructe,in functie de marimea pepenelu:
  • - 3-4 prune taiate cubulete
  • - 100 gr. struguri:
  • - 50 gr.stafide:
  • - 1 mar,taiat cubulete:
  • - 1 para taiata cubulete:
  • iarna se pot adauga cubulete de porotcala,banane,etc.
  • - 1 plic de gelificator ( pentru aproximativ 250 ml.de apa.
  • - 1 lingura de zahar:
  • Daca inlocuim 100ml de apa cu sirop de visine,obtinem o savoare aparte.
  • - frisca pentru ornat
  • - 1 lingura alcool rafinat,vodca,sau coniac de buna calitate.

Mod de preparare

Pepenele galben se spala sub jet de apa rece.Se lasa sa se scurga.In acest timp pregatim umplutura:

prunelor li se scot samburii si apoi se taie pe lungime in felioare subtiri,strugurii se spala sa scurg bine de apa si apoi se desprind de pe ciorchine.Daca boabele sunt foarte mari,se taie pe lungime.Marul si para se spala,li se scot cotoarele,se taie in cubulete(nu se curata de coaja)apoi se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.cand toate fructele sunt pregatite,se adauga stafidele (vor absorbi excesul de suc)si alcoolul.Se amesteca cu grija de 2-3 ori.La pepene ii taiem un capac si scoatem cu ajutorul unei linguri toate semintele.Introducem apoi umplutura,avand grija sa o distribuim uniform fara sa exageram cu presatul ( nu va mai patrunde jeleul)Trecem la pregatirea jeleului.Un plic gelificator se amesteca cu o lingura de zahar apoi cu putina apa pana la dizolvarea completa.Se fierbe aproximativ un minut,sau dupa indicatiile de pe plic,avand grija sa amestecam incontinuu.Se toarna fierbinte peste umplutura din pepene.Cu un betisor miscam usor fructele pentru ca jeleul sa patrund bine printre ele,apoi scuturam usor.Daca nu avem suficient jeleu,vom mai preagati altul.restul de jeleu care a ramas se toarna intr-o farfurie,urmand sa fie folosit la ornat impreuna cu frisca.Se pune capacul si se da la rece pana la gelificare completa pentru 2-3 ore,sau chiar pana a doua zi.Cu un cutit foarte bine ascutit,se taie felii,care se aseaza cu grija pe farvurii sau pe un platou.Cu ajutorul unui sprit se pune o creasta de frisca proaspata,apoi se presara bucatele de jeleu.Este un desert deosebit,foarte apreciat de copii si care contine o cantitate infima de zahar rafinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise