autor:

» » Dulciuri diverse

Pere cu crema

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 pere, , 60 g zahar, , 40 g ciocolata, , 300 ml vin dulce, , 1/2 lamaie., Pentru crema: 500 ml lapte, , 6 galbenusuri, , 100 g zahar, , 1 plic zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Turnati intr-o cratita vinul, 300 ml de apa si zeama de la o jumatate de lamaie, adaugati 60 g de zahar si puneti-le pe foc.
Curatati perele, si cand clocoteste siropul, puneti-le in cratita, adaugand incet putina apa, ca sa fie bine acoperite cu lichid. Lasati-le sa fiarba foarte incet 25 de minute, luati-le de pe foc si dupa ce s-au racit (in sirop), tineti-le la rece in frigider.
Intre timp, preparati crema: turnati laptele intr-o cratita, adaugati zaharul vanilat si puneti-l pe foc.
Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si isi dubleaza volumul, turnati peste ele laptele fierbinte, bateti-le bine cu telul si varsati crema in cratita. Lasati-o sa fiarba incet si sa se ingroase, amestecand intruna pana ce nu mai cade de pe lingura.
Cand serviti desertul: turnati crema in 4 farfurioare si asezati cate-o para la mijloc.
Topiti ciocolata impreuna cu o lingura de apa, la bain-marie, si decorati desertul cu „virgule” de ciocolata. Serviti-l rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele. Curatam perele de coaja si le scoatem cotoarele, cu un cutit cu lama subtire si

1 vot    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu pere fierte in sirop de trandafir si crema de castane

Prajitura cu pere fierte in sirop de trandafir si crema de castane

Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare apoi cu zaharul, se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 pere
  • 60 g zahar
  • 40 g ciocolata
  • 300 ml vin dulce
  • 1/2 lamaie.
  • Pentru crema: 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Insula plutitoare sau Lapte de pasare