Turnati intr-o cratita vinul, 300 ml de apa si zeama de la o jumatate de lamaie, adaugati 60 g de zahar si puneti-le pe foc.
Curatati perele, si cand clocoteste siropul, puneti-le in cratita, adaugand incet putina apa, ca sa fie bine acoperite cu lichid. Lasati-le sa fiarba foarte incet 25 de minute, luati-le de pe foc si dupa ce s-au racit (in sirop), tineti-le la rece in frigider.
Intre timp, preparati crema: turnati laptele intr-o cratita, adaugati zaharul vanilat si puneti-l pe foc.
Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si isi dubleaza volumul, turnati peste ele laptele fierbinte, bateti-le bine cu telul si varsati crema in cratita. Lasati-o sa fiarba incet si sa se ingroase, amestecand intruna pana ce nu mai cade de pe lingura.
Cand serviti desertul: turnati crema in 4 farfurioare si asezati cate-o para la mijloc.
Topiti ciocolata impreuna cu o lingura de apa, la bain-marie, si decorati desertul cu „virgule” de ciocolata. Serviti-l rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii