autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pere cu crema

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 pere, , 60 g zahar, , 40 g ciocolata, , 300 ml vin dulce, , 1/2 lamaie., Pentru crema: 500 ml lapte, , 6 galbenusuri, , 100 g zahar, , 1 plic zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Turnati intr-o cratita vinul, 300 ml de apa si zeama de la o jumatate de lamaie, adaugati 60 g de zahar si puneti-le pe foc.
Curatati perele, si cand clocoteste siropul, puneti-le in cratita, adaugand incet putina apa, ca sa fie bine acoperite cu lichid. Lasati-le sa fiarba foarte incet 25 de minute, luati-le de pe foc si dupa ce s-au racit (in sirop), tineti-le la rece in frigider.
Intre timp, preparati crema: turnati laptele intr-o cratita, adaugati zaharul vanilat si puneti-l pe foc.
Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si isi dubleaza volumul, turnati peste ele laptele fierbinte, bateti-le bine cu telul si varsati crema in cratita. Lasati-o sa fiarba incet si sa se ingroase, amestecand intruna pana ce nu mai cade de pe lingura.
Cand serviti desertul: turnati crema in 4 farfurioare si asezati cate-o para la mijloc.
Topiti ciocolata impreuna cu o lingura de apa, la bain-marie, si decorati desertul cu „virgule” de ciocolata. Serviti-l rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu pere si crema de iaurt

Tort cu pere si crema de iaurt

Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga

90 voturi    29 comentarii
1h 30 min
Torturi
Inimioare de marțipan

Inimioare de marțipan

Simplu și de maxim efect ...punem biluțe de marțipan in formele de inimioare, le lăsăm aprox.30

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 pere
  • 60 g zahar
  • 40 g ciocolata
  • 300 ml vin dulce
  • 1/2 lamaie.
  • Pentru crema: 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Pancakes cu cirese