Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 pere, , 60 g zahar, , 40 g ciocolata, , 300 ml vin dulce, , 1/2 lamaie., Pentru crema: 500 ml lapte, , 6 galbenusuri, , 100 g zahar, , 1 plic zahar vanilat.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Curatati perele, si cand clocoteste siropul, puneti-le in cratita, adaugand incet putina apa, ca sa fie bine acoperite cu lichid. Lasati-le sa fiarba foarte incet 25 de minute, luati-le de pe foc si dupa ce s-au racit (in sirop), tineti-le la rece in frigider.
Intre timp, preparati crema: turnati laptele intr-o cratita, adaugati zaharul vanilat si puneti-l pe foc.
Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si isi dubleaza volumul, turnati peste ele laptele fierbinte, bateti-le bine cu telul si varsati crema in cratita. Lasati-o sa fiarba incet si sa se ingroase, amestecand intruna pana ce nu mai cade de pe lingura.
Cand serviti desertul: turnati crema in 4 farfurioare si asezati cate-o para la mijloc.
Topiti ciocolata impreuna cu o lingura de apa, la bain-marie, si decorati desertul cu „virgule” de ciocolata. Serviti-l rece.