autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Pere cu sos de ciocolata

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
6 pere,150g zahar,250 ml apa,1 lingura suc de lamaie, Sos:120g ciocolata, ml frisca lichida,1 lingura ulei,50g unt, ml coniac

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata perele de coaja,se taie in doua si se scot samburii.Se fierbe apa cu zaharul,se adauga perele si se fierb incet.Cand s-au inmuiat,se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se raceasca in sirop.
Sosul:se taie ciocolata bucati mici si se topeste pe baie de apa impreuna cu uleiul;cand ciocolata este fierbinte,se adauga frisca lichida si untul.Se ia vasul de pe foc si se pune coniacul.
Perele se pun pe farfurie,iar deasupra se toarna sosul de ciocolata caldut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pere in sos de ciocolata

Pere in sos de ciocolata

Intr-o cratita punem apa, sucul de portocala, zaharul si punem la fiert.Pana incepe lichidul sa fiarba,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Retete de post
Pere cu sos de ciocolata

Pere cu sos de ciocolata

Am folosit pere din soiul bosc. Din acelea cu coaja subțire, maro și mai tare ca la alte soiuri. Am

4 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
budinca de panetone cu mere