autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

"Pere" de gãinã (Peras de galinha)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, 500 gr. fãinã, 50 gr.unt, supã de gãinã, Umpluturã:, carne fiartã sau prãjitã de pasãre, chiar de porc sau vitã..., 1 ceapã, 3 cãtei de usturoi, 2 linguri unt, 2 rosii fãrã piele, 1 linguritã cepsoarã tocatã, pãtrunjel, Pt. aluat pane:, fãinã, 2 ouã si pesmet, piper, nucsoarã, sofran,ervas provence (cimbrisor, oregano...)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Aceste "peras" sau "coxas de frango" se gãsesc in toate patiseriile, barurile si supermarketurile din Portugalia, chiar si congelate.
De multe ori ne rãmâne carne din supã,la cuptor,grãtare...de porc, vitã, pui...si atunci fac "empadas"sau "peras" pt. noi în casã , ca aperitiv, micul dejun si chiar pt. prieteni la comandã.
Se pot umple doar si trece prin fãinã si congela!!!
1)Carnea se rupe în fire subtiri cu mâinile.
Usturoiul si ceapa tocatã se cãleste în unt pânã se înmoaie.
Adaugã rosiile tocate, cepsoara, pãtrunjel tocat, piper si la urmã carnea.
Nu am pus sare deoarece carnea era condimentatã (am fãcut gãinã la cuptor si mi-a rãmas pieptul).
2)Pune cca. 300 ml de supã (sau apã cu 1 cub knorr) si untul la fiert.
Când începe sã fiarbã, pune fãina si amestecã bine pânã se formeazã o minge care se dezlipeste usor de pe cratitã.
Dacã vi se pare cã mai trebuie supã sau apã fierbinte la acest aluat se poate pune oricând, aluatul seamânã cu cel de piuré.
Lasã sã se rãceascã.
3)Intr-o farfurie adâncã pune fãinã.
Trece mâinile prin fãinã si rupe bucãti , pune putinã umpluturã si închide aluatul dându-le formã de parã.
Trece-le prin fãinã, apoi prin ouãle bãtute si pesmet.
4)Dacã se prãjesc in tigaie, se pune mult ulei fierbinte, cât sã treacã peste ele, asa evitãm sã le întoarcem de multe ori, ca sã nu se rupã.
Se servesc decorate cu salatã de rucula si rosii cherry pt. o masã ca aperitiv.

Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Pere" de gãinã (Peras de galinha)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
MIC DEJUN CONSISTENT

MIC DEJUN CONSISTENT

Ouale fierte tari se curata, se taie in jumatate cu un cutit ondulat, Taiem cabanosul in 3, il despicam

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
chiftele

chiftele

Se taie carnea, se toaca. Ceapa, cartoful si usturoiul se toaca si ele. Se amesteca carnea cu zarzavatul,

20 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

    Multumesc Mihaela si Adelina :) As vrea sã stiu cine a adãugat "margarinã RAMA" la reteta mea??? Eu nici nu am de unde cumpãra margarinã Rama deoarece nu locuiesc in România.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Super gustoase aceste pere. Sunt binevenite ca aperitiv. Portughezii sunt asi in recilari mai ales bucatarii din marile restaurante fac niste retete din resturi reciclabile ca-ti lasa gura apa. Felicitari!*****

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

    Si aici in Spania se face o asemenea"reciclare"....foarte gustoase.....felicitari...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

      interesanta reteta dar si gustoasa!Felicitari!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

      Reciclare dar ce delicatesa a iesit!Felicitari.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

      Bună reciclarea în vremuri de criză! Mai învâţâmşi noi de la portughezi. O zi minunată!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

      Bună reciclarea în vremuri de criză! Mai învâţâmşi noi de la portughezi. O zi minunată!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr. fãinã
  • 50 gr.unt
  • supã de gãinã
  • Umpluturã:
  • carne fiartã sau prãjitã de pasãre
  • chiar de porc sau vitã...
  • 1 ceapã
  • 3 cãtei de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 2 rosii fãrã piele
  • 1 linguritã cepsoarã tocatã
  • pãtrunjel
  • Pt. aluat pane:
  • fãinã
  • 2 ouã si pesmet
  • piper
  • nucsoarã
  • sofran,ervas provence (cimbrisor
  • oregano...)

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Multumesc Mihaela si Adelina :) As vrea sã stiu cine a adãugat "margarinã RAMA" la reteta mea??? Eu nici nu am de unde cumpãra margarinã Rama deoarece nu locuiesc in România.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ananas umplut