Aceste "peras" sau "coxas de frango" se gãsesc in toate patiseriile, barurile si supermarketurile din Portugalia, chiar si congelate.
De multe ori ne rãmâne carne din supã,la cuptor,grãtare...de porc, vitã, pui...si atunci fac "empadas"sau "peras" pt. noi în casã , ca aperitiv, micul dejun si chiar pt. prieteni la comandã.
Se pot umple doar si trece prin fãinã si congela!!!
1)Carnea se rupe în fire subtiri cu mâinile.
Usturoiul si ceapa tocatã se cãleste în unt pânã se înmoaie.
Adaugã rosiile tocate, cepsoara, pãtrunjel tocat, piper si la urmã carnea.
Nu am pus sare deoarece carnea era condimentatã (am fãcut gãinã la cuptor si mi-a rãmas pieptul).
2)Pune cca. 300 ml de supã (sau apã cu 1 cub knorr) si untul la fiert.
Când începe sã fiarbã, pune fãina si amestecã bine pânã se formeazã o minge care se dezlipeste usor de pe cratitã.
Dacã vi se pare cã mai trebuie supã sau apã fierbinte la acest aluat se poate pune oricând, aluatul seamânã cu cel de piuré.
Lasã sã se rãceascã.
3)Intr-o farfurie adâncã pune fãinã.
Trece mâinile prin fãinã si rupe bucãti , pune putinã umpluturã si închide aluatul dându-le formã de parã.
Trece-le prin fãinã, apoi prin ouãle bãtute si pesmet.
4)Dacã se prãjesc in tigaie, se pune mult ulei fierbinte, cât sã treacã peste ele, asa evitãm sã le întoarcem de multe ori, ca sã nu se rupã.
Se servesc decorate cu salatã de rucula si rosii cherry pt. o masã ca aperitiv.
Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii