"Pere" de gãinã (Peras de galinha)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
"Pere" de gãinã (Peras de galinha)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr. fãinã
  • 50 gr.unt
  • supã de gãinã
  • Umpluturã:
  • carne fiartã sau prãjitã de pasãre, chiar de porc sau vitã...
  • 1 ceapã
  • 3 cãtei de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 2 rosii fãrã piele
  • 1 linguritã cepsoarã tocatã
  • pãtrunjel
  • Pt. aluat pane:
  • fãinã, 2 ouã si pesmet
  • piper, nucsoarã, sofran,ervas provence (cimbrisor, oregano...)

Mod de preparare

Aceste "peras" sau "coxas de frango" se gãsesc in toate patiseriile, barurile si supermarketurile din Portugalia, chiar si congelate.

De multe ori ne rãmâne carne din supã,la cuptor,grãtare...de porc, vitã, pui...si atunci fac "empadas"sau "peras" pt. noi în casã , ca aperitiv, micul dejun si chiar pt. prieteni la comandã.

Se pot umple doar si trece prin fãinã si congela!!!

1)Carnea se rupe în fire subtiri cu mâinile.

Usturoiul si ceapa tocatã se cãleste în unt pânã se înmoaie.

Adaugã rosiile tocate, cepsoara, pãtrunjel tocat, piper si la urmã carnea.

Nu am pus sare deoarece carnea era condimentatã (am fãcut gãinã la cuptor si mi-a rãmas pieptul).

2)Pune cca. 300 ml de supã (sau apã cu 1 cub knorr) si untul la fiert.

Când începe sã fiarbã, pune fãina si amestecã bine pânã se formeazã o minge care se dezlipeste usor de pe cratitã.

Dacã vi se pare cã mai trebuie supã sau apã fierbinte la acest aluat se poate pune oricând, aluatul seamânã cu cel de piuré.

Lasã sã se rãceascã.

3)Intr-o farfurie adâncã pune fãinã.

Trece mâinile prin fãinã si rupe bucãti , pune putinã umpluturã si închide aluatul dându-le formã de parã.

Trece-le prin fãinã, apoi prin ouãle bãtute si pesmet.

4)Dacã se prãjesc in tigaie, se pune mult ulei fierbinte, cât sã treacã peste ele, asa evitãm sã le întoarcem de multe ori, ca sã nu se rupã.

Se servesc decorate cu salatã de rucula si rosii cherry pt. o masã ca aperitiv.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise