autor:

Anka

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pere in Aluat de Foietaj

Autor: Anka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Ingrediente
4 pere nu foarte coapte, curatate de coaja, , 1 litru de apa, , 257 grame zahar, , 64 grame miere, , arome dupa gust: scortisoara, cuisoare, etc., , sucul de la o jumatate de lamaie, , 200 grame aluat gata preparat, taiat in fasii de 8 mm latime

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Curata perele si taie putin din baza, in asa fel incat sa stea drepte fara efort. Apa cu zaharul, mierea, sucul de lamaie si aromele se amesteca si se pun la fiert.
Cand clocoteste se da focul incet si de adauga perele. Perele se fierb (la foc mic) pana ce cutitul intra cu usurinta in ele. Se scot perele din lichid si se lasa la racit.



Din lichidul in care in care au fiert se pastreaza cca 250-300ml, lichid care se va mai lasa pe foc pana capata consistenta unui sirop. Cand perele s-au racit, le umezim putin cu siropul care s-a scurs in farfurie si bobinam fasiile de aluat de foietaj in jurul lor, incepand de jos in sus.

Capatul fiecarei fasii se ascunde in aluat. Se coc in cuptorul incins in prealabil la 200 ° C pana se rumeneste aluatul, in jur de 30 de minute. Puteti proteja coditele perelor daca le infasurati in folie de aluminiu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in Aluat de Foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Anka

    Anka (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2011

    Multumesc, Mariana!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2011

    Superba reteta! Si de efect!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 pere nu foarte coapte
  • curatate de coaja
  • 1 litru de apa
  • 257 grame zahar
  • 64 grame miere
  • arome dupa gust: scortisoara
  • cuisoare
  • etc.
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 200 grame aluat gata preparat
  • taiat in fasii de 8 mm latime

Raporteaza reteta

Retete
de Anka
Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom

Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom

Scoate semintele din boabele de cardamom si piseaza-le. Sfarama branza cu ajutorul unei furculite

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gem de caise si lavanda

Gem de caise si lavanda

Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja si taie-le in cubulete. Amesteca intr-un bol cubuletele

4 voturi    5 comentarii
4h 30 min
Retete vegetariene

Anka (Chef de cuisine)

Multumesc, Mariana!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni