autor:

Anka

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pere in Aluat de Foietaj

Autor: Anka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Ingrediente
4 pere nu foarte coapte, curatate de coaja, , 1 litru de apa, , 257 grame zahar, , 64 grame miere, , arome dupa gust: scortisoara, cuisoare, etc., , sucul de la o jumatate de lamaie, , 200 grame aluat gata preparat, taiat in fasii de 8 mm latime

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Curata perele si taie putin din baza, in asa fel incat sa stea drepte fara efort. Apa cu zaharul, mierea, sucul de lamaie si aromele se amesteca si se pun la fiert.
Cand clocoteste se da focul incet si de adauga perele. Perele se fierb (la foc mic) pana ce cutitul intra cu usurinta in ele. Se scot perele din lichid si se lasa la racit.



Din lichidul in care in care au fiert se pastreaza cca 250-300ml, lichid care se va mai lasa pe foc pana capata consistenta unui sirop. Cand perele s-au racit, le umezim putin cu siropul care s-a scurs in farfurie si bobinam fasiile de aluat de foietaj in jurul lor, incepand de jos in sus.

Capatul fiecarei fasii se ascunde in aluat. Se coc in cuptorul incins in prealabil la 200 ° C pana se rumeneste aluatul, in jur de 30 de minute. Puteti proteja coditele perelor daca le infasurati in folie de aluminiu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in Aluat de Foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolată aromată (de casă)

Ciocolată aromată (de casă)

Într-un castron se cerne cacaua şi laptele praf şi se omogenizează. Într-o cratiţă de 3

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Galusti cu gem

Galusti cu gem

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca

15 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Anka

    Anka (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2011

    Multumesc, Mariana!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2011

    Superba reteta! Si de efect!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 pere nu foarte coapte
  • curatate de coaja
  • 1 litru de apa
  • 257 grame zahar
  • 64 grame miere
  • arome dupa gust: scortisoara
  • cuisoare
  • etc.
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 200 grame aluat gata preparat
  • taiat in fasii de 8 mm latime

Raporteaza reteta

Retete
de Anka
Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom

Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom

Scoate semintele din boabele de cardamom si piseaza-le. Sfarama branza cu ajutorul unei furculite

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gem de caise si lavanda

Gem de caise si lavanda

Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja si taie-le in cubulete. Amesteca intr-un bol cubuletele

4 voturi    5 comentarii
4h 30 min
Retete vegetariene

Anka (Chef de cuisine)

Multumesc, Mariana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulada cu gem de caise