autor:

frunza janet

» » Retete de post

Pere in sos de ciocolata

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Ingrediente
Un desert dulce-acrisor de post, usor de facut, ce merge foarte bine langa o cupa de inghetata., , Ingrediente:, , -4 pere, -2 bete de scortisoara, -1 ghimbir proaspat, -200 ml suc de portocale (eu am folosit de portocale rosii), -800 ml apa, -coaja si sucul de la o lamaie, -200 gr de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa, sucul de portocala, zaharul si punem la fiert.Pana incepe lichidul sa fiarba, vom curata perele,lasandu-le coditele si ghimbirul pe care il vom taia cubulete.Cand apa si sucul de portocale a inceput sa fiarba, vom adauga betele de scortisoara, sucul si coaja de lamaie, ghimbirul si perele.
Vom lasa totul sa fiarba la foc domol, cam 15 min.
Cand perele au fiert, le scoatem pe un servetel absorbant si le lasam sa se raceasca.Pana se racesc perele, vom pregati un sos de ciocolata.

Eu am facut un sos din cacao si margarina, pentru ca aveam nevoie de un desert de post.
Asadar: intr-un ibric am pus 100 ml suc in care au fiert perele, 2 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 50 gr. margarina.Punem la fiert pe foc mediu, pana cand avem un sos gros ce poate curge.
Cand sosul este gata, pe o farfurie,punem perele, le imbracam cu sos si le presaram cu fulgi de migdale.
Cum am spus, eu l-am folosit ca un desert de post si am servit fara inghetata.
Este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pere cu sos de ciocolata

Pere cu sos de ciocolata

Am folosit pere din soiul bosc. Din acelea cu coaja subțire, maro și mai tare ca la alte soiuri. Am

4 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paste cu nuca

Paste cu nuca

Se fierb pastele in apa cu sare timpul indicat pe ambalaj, se scurg se amesteca cu o bucatica de

13 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    O minunatie...Si eu pregatesc ceva asemanator si este un desert deosebit...felicirari si pentru prezentare...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Delicioase!***** La fav...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Un desert dulce-acrisor de post
  • usor de facut
  • ce merge foarte bine langa o cupa de inghetata.
  • Ingrediente:
  • -4 pere
  • -2 bete de scortisoara
  • -1 ghimbir proaspat
  • -200 ml suc de portocale (eu am folosit de portocale rosii)
  • -800 ml apa
  • -coaja si sucul de la o lamaie
  • -200 gr de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...Si eu pregatesc ceva asemanator si este un desert deosebit...felicirari si pentru prezentare...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Castraveti in otet fara sare