autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Dulciuri diverse

Pere in sos de vin,

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
3-4 pere potrivite, 200 ml de vin rosu, 1 praf de scortisoara, 1 praf de nucsoara, 4-5 cuisoare, 50 ml cognac, 150-175 gr de zahar pt caramel si 3 linguri pentru fiert perele, , topping de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Perele se spala si se taie in jumatati pe lungime, se vor pune la fiert in vin rosu in care a fost pus in prealabil 3 linguri de zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare se lasa la fiert pana se inmoaie perele.

Separat se pune zaharul pentru a se face un caramel iar in acesta se vor pune perele, dupa care se va adauga cogniac-ul se lasa sa ia foc si sa fiarba un pic in acest sos dupa care se scot si se monteaza pe farfurie.

Se aseaza perele si se decoreaza cu topping-ul de ciocolata.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin," nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pere in sos de vin

Pere in sos de vin

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem. Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna

6 voturi    11 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    MMM CE DELICU!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3-4 pere potrivite
  • 200 ml de vin rosu
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de nucsoara
  • 4-5 cuisoare
  • 50 ml cognac
  • 150-175 gr de zahar pt caramel si 3 linguri pentru fiert perele
  • topping de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

MMM CE DELICU!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta crumble cu visine si mac