autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Dulciuri diverse

Pere in sos de vin,

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
3-4 pere potrivite, 200 ml de vin rosu, 1 praf de scortisoara, 1 praf de nucsoara, 4-5 cuisoare, 50 ml cognac, 150-175 gr de zahar pt caramel si 3 linguri pentru fiert perele, , topping de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Perele se spala si se taie in jumatati pe lungime, se vor pune la fiert in vin rosu in care a fost pus in prealabil 3 linguri de zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare se lasa la fiert pana se inmoaie perele.

Separat se pune zaharul pentru a se face un caramel iar in acesta se vor pune perele, dupa care se va adauga cogniac-ul se lasa sa ia foc si sa fiarba un pic in acest sos dupa care se scot si se monteaza pe farfurie.

Se aseaza perele si se decoreaza cu topping-ul de ciocolata.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin," nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Crestam pielea de pe pieptul de rata. Asezam in tigaia incinsa cu pielea pentru inceput. Lasam 10

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Brownies cu pere in sos de vin

Brownies cu pere in sos de vin

Brownies: Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc. Nu se lasa prea mult, doar sa se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    MMM CE DELICU!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3-4 pere potrivite
  • 200 ml de vin rosu
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de nucsoara
  • 4-5 cuisoare
  • 50 ml cognac
  • 150-175 gr de zahar pt caramel si 3 linguri pentru fiert perele
  • topping de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

MMM CE DELICU!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu cirese glasate