autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pere la cupa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte, , 50 g zahar pudra, , 50 g fistic decojit (nesarat), , 1 varf de cutit scortisoara pisata, , 1 cuisoara, , 30 cl vin rosu., Pentru crema: 50 cl lapte, , 1 ou intreg + 2 galbenusuri, , 75 g zahar pudra, , 75 g faina cernuta, , 20 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema - Puneti laptele pe foc. Frecati - intr-un castron - oul intreg, galbenusurile si zaharul, pana ce incep sa se albeasca, dupa care adaugati faina si apoi laptele cald, amestecand intruna. Turnati compozitia in cratita si lasati-o pe foc sa se ingroase, amestecand cu o spatula. Cand crema este suficient de consistenta, rasturnati-o intr-un castron, adaugati untul, amestecati din nou si lasati-o sa se raceasca.
Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti pe foc, intr-o cratita, vinul cu zaharul si cu mirodeniile si cand incepe sa clocoteasca introduceti cubuletele de para, lasati-le sa fiarba incet 10 minute, dupa care lasati-le sa se raceasca in vin.
Turnati crema racita in cupe, imprastiati deasupra bucatelele de para fierte si scurse, adaugati putin din vinul in care au fiert si tineti perele cel putin o ora la frigider. Inainte de a le servi, presarati in fiecare cupa cate putin fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cupa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Saculeti  cu mere

Saculeti cu mere

Se sparg ouale intr-un castron si se pune un pic de sare pe fiecare galbenus si se lasa asa pana

12 voturi    17 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatite americane cu finetti

Clatite americane cu finetti

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam

4 voturi    0 comentarii
30h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g fistic decojit (nesarat)
  • 1 varf de cutit scortisoara pisata
  • 1 cuisoara
  • 30 cl vin rosu.
  • Pentru crema: 50 cl lapte
  • 1 ou intreg + 2 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 75 g faina cernuta
  • 20 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Guguluf cu afine si iaurt