autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pere la cupa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte, , 50 g zahar pudra, , 50 g fistic decojit (nesarat), , 1 varf de cutit scortisoara pisata, , 1 cuisoara, , 30 cl vin rosu., Pentru crema: 50 cl lapte, , 1 ou intreg + 2 galbenusuri, , 75 g zahar pudra, , 75 g faina cernuta, , 20 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema - Puneti laptele pe foc. Frecati - intr-un castron - oul intreg, galbenusurile si zaharul, pana ce incep sa se albeasca, dupa care adaugati faina si apoi laptele cald, amestecand intruna. Turnati compozitia in cratita si lasati-o pe foc sa se ingroase, amestecand cu o spatula. Cand crema este suficient de consistenta, rasturnati-o intr-un castron, adaugati untul, amestecati din nou si lasati-o sa se raceasca.
Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti pe foc, intr-o cratita, vinul cu zaharul si cu mirodeniile si cand incepe sa clocoteasca introduceti cubuletele de para, lasati-le sa fiarba incet 10 minute, dupa care lasati-le sa se raceasca in vin.
Turnati crema racita in cupe, imprastiati deasupra bucatelele de para fierte si scurse, adaugati putin din vinul in care au fiert si tineti perele cel putin o ora la frigider. Inainte de a le servi, presarati in fiecare cupa cate putin fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cupa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie

2 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Tarta de lamaie cu bezea

Tarta de lamaie cu bezea

Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa

30 voturi    11 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g fistic decojit (nesarat)
  • 1 varf de cutit scortisoara pisata
  • 1 cuisoara
  • 30 cl vin rosu.
  • Pentru crema: 50 cl lapte
  • 1 ou intreg + 2 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 75 g faina cernuta
  • 20 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de capsuni