autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pere la cupa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte, , 50 g zahar pudra, , 50 g fistic decojit (nesarat), , 1 varf de cutit scortisoara pisata, , 1 cuisoara, , 30 cl vin rosu., Pentru crema: 50 cl lapte, , 1 ou intreg + 2 galbenusuri, , 75 g zahar pudra, , 75 g faina cernuta, , 20 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema - Puneti laptele pe foc. Frecati - intr-un castron - oul intreg, galbenusurile si zaharul, pana ce incep sa se albeasca, dupa care adaugati faina si apoi laptele cald, amestecand intruna. Turnati compozitia in cratita si lasati-o pe foc sa se ingroase, amestecand cu o spatula. Cand crema este suficient de consistenta, rasturnati-o intr-un castron, adaugati untul, amestecati din nou si lasati-o sa se raceasca.
Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti pe foc, intr-o cratita, vinul cu zaharul si cu mirodeniile si cand incepe sa clocoteasca introduceti cubuletele de para, lasati-le sa fiarba incet 10 minute, dupa care lasati-le sa se raceasca in vin.
Turnati crema racita in cupe, imprastiati deasupra bucatelele de para fierte si scurse, adaugati putin din vinul in care au fiert si tineti perele cel putin o ora la frigider. Inainte de a le servi, presarati in fiecare cupa cate putin fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cupa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane cu cereale

Bomboane cu cereale

E o rețetă foarte ușoară, mai ales că nu necesită coapte bomboanele. Încălzești laptele

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Aluatul fraged Untul se freaca pina devine cremos,zaharul+apa+oul+zeama de lamaie si coaja rasa

10 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g fistic decojit (nesarat)
  • 1 varf de cutit scortisoara pisata
  • 1 cuisoara
  • 30 cl vin rosu.
  • Pentru crema: 50 cl lapte
  • 1 ou intreg + 2 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 75 g faina cernuta
  • 20 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Papanaşi în fel şi chipuri