autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pere la cupa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte, , 50 g zahar pudra, , 50 g fistic decojit (nesarat), , 1 varf de cutit scortisoara pisata, , 1 cuisoara, , 30 cl vin rosu., Pentru crema: 50 cl lapte, , 1 ou intreg + 2 galbenusuri, , 75 g zahar pudra, , 75 g faina cernuta, , 20 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema - Puneti laptele pe foc. Frecati - intr-un castron - oul intreg, galbenusurile si zaharul, pana ce incep sa se albeasca, dupa care adaugati faina si apoi laptele cald, amestecand intruna. Turnati compozitia in cratita si lasati-o pe foc sa se ingroase, amestecand cu o spatula. Cand crema este suficient de consistenta, rasturnati-o intr-un castron, adaugati untul, amestecati din nou si lasati-o sa se raceasca.
Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti pe foc, intr-o cratita, vinul cu zaharul si cu mirodeniile si cand incepe sa clocoteasca introduceti cubuletele de para, lasati-le sa fiarba incet 10 minute, dupa care lasati-le sa se raceasca in vin.
Turnati crema racita in cupe, imprastiati deasupra bucatelele de para fierte si scurse, adaugati putin din vinul in care au fiert si tineti perele cel putin o ora la frigider. Inainte de a le servi, presarati in fiecare cupa cate putin fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cupa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu bere

Clatite cu bere

Se bat cu telul cele 5 oua apoi se adauga laptele treptat, berea, faina amestecata cu praful de copt

24 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Învârtită cu dovleac

Învârtită cu dovleac

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul. Se

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g fistic decojit (nesarat)
  • 1 varf de cutit scortisoara pisata
  • 1 cuisoara
  • 30 cl vin rosu.
  • Pentru crema: 50 cl lapte
  • 1 ou intreg + 2 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 75 g faina cernuta
  • 20 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Furtuna in desert