autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pere la cupa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte, , 50 g zahar pudra, , 50 g fistic decojit (nesarat), , 1 varf de cutit scortisoara pisata, , 1 cuisoara, , 30 cl vin rosu., Pentru crema: 50 cl lapte, , 1 ou intreg + 2 galbenusuri, , 75 g zahar pudra, , 75 g faina cernuta, , 20 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema - Puneti laptele pe foc. Frecati - intr-un castron - oul intreg, galbenusurile si zaharul, pana ce incep sa se albeasca, dupa care adaugati faina si apoi laptele cald, amestecand intruna. Turnati compozitia in cratita si lasati-o pe foc sa se ingroase, amestecand cu o spatula. Cand crema este suficient de consistenta, rasturnati-o intr-un castron, adaugati untul, amestecati din nou si lasati-o sa se raceasca.
Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti pe foc, intr-o cratita, vinul cu zaharul si cu mirodeniile si cand incepe sa clocoteasca introduceti cubuletele de para, lasati-le sa fiarba incet 10 minute, dupa care lasati-le sa se raceasca in vin.
Turnati crema racita in cupe, imprastiati deasupra bucatelele de para fierte si scurse, adaugati putin din vinul in care au fiert si tineti perele cel putin o ora la frigider. Inainte de a le servi, presarati in fiecare cupa cate putin fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cupa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac presarat cu mac

Cozonac presarat cu mac

Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul. Intre timp

18 voturi    4 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere nu prea coapte
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g fistic decojit (nesarat)
  • 1 varf de cutit scortisoara pisata
  • 1 cuisoara
  • 30 cl vin rosu.
  • Pentru crema: 50 cl lapte
  • 1 ou intreg + 2 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 75 g faina cernuta
  • 20 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Fagure